Ωθηση για τη γαλλική οικονομία το Euro 2016

Ωφελημένοι κατά 1,2 δισ. ευρώ βγήκαν οι Γάλλοι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που φιλοξένησαν το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδά τους.

Ωφελημένοι κατά 1,2 δισ. ευρώ βγήκαν οι Γάλλοι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που φιλοξένησαν το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδά τους.
 
Δέκα στάδια υποδέχτηκαν 24 χώρες με την Πορτογαλία να φτάνει τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου νικώντας τους διοργανωτές «τρικολόρ» στον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς».
 
Η σχετική έκθεση του Κέντρου για την Αθλητική Νομοθεσία και Οικονομία της Λιμόζ (CDES) αποκάλυψε ότι η διοργάνωση έφερε στη Γαλλία 613 χιλ. θεατές και στα ταμεία του κράτους 1,22 δισ. ευρώ.
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φιλοξενία του Euro επιφύλαξε τεράστια ωφέλεια σε όλες τις περιφέρειες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας UEFA Events Μάρτιν Κάλεν, που ήταν και ο διευθυντής του τουρνουά.
 
«Η ΟΥΕΦΑ έδειξε ότι οι οπαδοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μαζικά για να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους και οι αριθμοί της έκθεσης αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που εισπράχθηκαν θα βοηθήσουν την οικονομία της διοργανώτριας χώρας», τόνισε.
 
Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρθηκε επίσης και το γεγονός ότι οι επισκέπτες έμειναν στη Γαλλία κατά μέσο όρο για 7,9 ημέρες και ξόδεψαν κατά μέσο όρο 154 ευρώ την ημέρα, ανεβάζοντας τη συνολική δαπάνη τους στα 625,8 εκατ. ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.