Ποιες είναι οι έξι ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν πιθανότητα να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρεμπλ στο τέλος της σεζόν.

Ποιες είναι οι έξι ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν πιθανότητα να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρεμπλ στο τέλος της σεζόν.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου σε μία σεζόν, είναι κάτι που έχουν καταφέρει επτά ομάδες στο παρελθόν και συγκεκριμένα οι Σέλτικ, Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Ίντερ και Μπαρτσελόνα.

Με την σεζόν να πλησιάζει πλέον στο τελικό της στάδιο, έχουν απομείνει έξι ομάδες που μπορούν να μπουν στην περίοπτη λίστα ή να επαναλάβουν το κατόρθωμα του παρελθόντος.

Η Μάντσεστερ Σίτι, είναι η μοναδική που μπορεί να κάνει «καρέ» τίτλων, καθώς έχει ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ στην Αγγλία, διεκδικεί την Πρέμιερ Λιγκ, έχει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Σάλκε, ενώ είναι και στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Άγιαξ, είναι δύο πόντους πίσω από την PSV στην Eredivisie, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά καλείται να κάνει ανατροπή στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα με 2-1 από την Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα προηγείται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ είναι στο κόλπο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 0-0 κόντρα στη Λιόν.

Η Μπάγερν, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα, τρεις πόντους πίσω από την Ντόρτμουντ, είναι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, ενώ πήρε 0-0 από την Λίβερπουλ στο πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Πόρτο είναι πρώτη στην Πορτογαλία, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και καλείται να κάνει ανατροπή με Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ήττα 2-1 στο πρώτο ματς.

Τέλος, στο κόλπο είναι  και η Παρί Σεν Ζερμέν που έχει ανοίξει την διαφορά στους 17 πόντους στο πρωτάθλημα, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και έχει προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.