Με ένα ανανεωμένο και άκρως ενδιαφέρον μενού μάς υποδέχεται το εστιατόριο Καλαματιανός Seafood Restaurant, στις Μηλιές Σταυρού (στο δρόμο προς το Άγιο Όρος), σε έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα του Στρυμονικού Κόλπου.
Πιστό στη γαστρονομική του ιστορία και φιλοσοφία, το βραβευμένο εστιατόριο συνεχίζει να «γράφει» τα πιο νόστιμα γαστρονομικά σενάρια εξυμνώντας τους θησαυρούς της θάλασσας.
Η ελληνική δημιουργική κουζίνα, με καθαρές γεύσεις, που ακολουθεί την εντοπιότητα και την εποχικότητα των υλικών, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του μενού του Καλαματιανού. Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος δεν παύει να πειραματίζεται και να δημιουργεί με γνώση, αναδεικνύοντας την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Τα νέα πιάτα του μενού του δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή τη φιλοσοφία.
Ένα αξέχαστο γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο Καλαματιανός ξεκινάει με κάποια από τις πρωτότυπες σαλάτες όπως η σαλάτα μεσκλάν με σολομό, σπαράγγια, μπρικ και ντρέσινγκ αβοκάντο, τα ντοματίνια με κόκκινη πιπεριά, λαδόπιτες Ρόδου και σφέλα Μεσσηνίας ή το ταμπουλέ με κινόα, τόνο και ντρέσινγκ ντομάτας.
Ανάμεσα στα ορεκτικά που ξεχωρίζουν στο νέο μενού είναι το ντοματόρυζο γαρίδας σε φωλιά παρμεζάνας, το μπριάμ σε μπομπότα με σάλτσα κεφίρ, η χταποδοτηγανιά σε τάρτα φάβας και τα μίνι burger σφυρίδας με μαγιονέζα ελιάς.
Από τις κυρίως προτάσεις του σεφ επιλέξτε ανάμεσα σε μυλοκόπι φιλέτο με πατάτες baby μαγειρεμένες σε λευκό κρασί και πουρέ αρακά, σιταρότο με φιλέτο μπαρμπούνι, κατσικίσιο τυρί και νούμπουλο Κέρκυρας και λαβράκι γεμιστό με καρέ λαχανικά και παραδοσιακό κασμά.
Η μοναστηριακή κουζίνα κατέχει ξεχωριστή θέση τόσο στο μενού του εστιατορίου, όσο και στην ψυχή του ιδιοκτήτη του και του σεφ, γι’ αυτό και αξίζει να δοκιμάσετε κάποια από τις συνταγές της. Σας προτείνουμε την αγιορείτικη σφυρίδα σε κρεμμυδόζουμο, το κρασάτο χταπόδι με κουσκούς, τις σουπιές γιουβέτσι και τον ξιφία με μπαρμπουνοφάσουλα και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο.
Και για γλυκό φινάλε, σας περιμένουν εξαιρετικά επιδόρπια, όπως η πανακότα ρυζόγαλο με γλυκό τριαντάφυλλο και το Red Velvet με μους μαστίχας.
Στα συν παραμένει η λίστα με τα 30 και πλέον είδη τσίπουρου, ούζου και αποσταγμάτων, αλλά και η wine list με 35 επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.
Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 12.00-00.00 (Μάιος- τέλη Σεπτεμβρίου)
2ο χλμ Σταυρός-Ολυμπιάδα, Μηλιές Σταυρού Θεσσαλονίκης
Τηλ. 23970 61073
Fb page: Kalamatianos Seafood Restaurant