Κίεβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο ηλιόλουστο μεν, αλλά «παγωμένο» Κίεβο έγινε την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τα θλιβερά γεγονότα στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, τα οποία στοίχισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Κίεβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο ηλιόλουστο μεν, αλλά «παγωμένο» Κίεβο έγινε την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τα θλιβερά γεγονότα στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, τα οποία στοίχισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2014 όταν κορυφώθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία κοντά στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, στο κέντρο του Κιέβου.

Ένα χρόνο μετά, οι κάτοικοι του Κιέβου τιμούν τη μνήμη των νεκρών με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του novasports.gr, τοποθέτησαν αμέτρητα καντηλάκια. Φωτογραφίες και γραπτά μηνύματα θυμίζουν τι συνέβη στο χώρο αυτό πριν από δώδεκα μήνες. Ανάμεσα σε άλλους, τραυματίες του πολέμου της Ουκρανίας έδωσαν το «παρών» στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα.