Στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης θα πραγματοποιηθεί φέτος ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας, με την ισπανική ομοσπονδία να ανακοινώνει την οριστική της απόφαση, άμεσα.

Στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης θα πραγματοποιηθεί φέτος ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας, με την ισπανική ομοσπονδία να ανακοινώνει την οριστική της απόφαση, άμεσα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου και σε αυτό θα δώσουν το «παρών» οι Μπαρτσελόνα και Αθλέτικο Μπιλμπάο.


Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί κατά το παρελθόν στο «Μεστάγια» (2009), όμως φέτος οι Ισπανοί θεωρούν πως η έδρα του τελικού θα βρίσκεται στη Μαδρίτη. Η λύση του «Βιθέντε Καλντερόν» δεν είναι διαθέσιμη, καθώς έχει προγραμματιστεί συναυλία στις 31 Μαΐου και το γήπεδο δε θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον τελικό. Παράλληλα, εκτός της σχετικής λίστας έχουν τεθεί οι έδρες των δυο φιναλίστ, τα «Καμπ Νου» και «Σαν Μαμές».


Κατά το παρελθόν, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί επτά φορές, σε τελικό του ισπανικού κυπέλλου. Η Μπαρτσελόνα μετράει πέντε νίκες, ενώ οι Βάσκοι μετρούν δυο νίκες. Μάλιστα, στη μοναδική αναμέτρηση, που οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τον τελικό της διοργάνωσης, η Αθλέτικ είχε πάρει τη νίκη 1-0 (1984).