Ακολούθησε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με την οποία βρίσκεται σε ισχύ διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Βαλβέρδε, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στο λογικότατο συμπέρασμα πως δεν υφίσταται κανένα θέμα για τον προπονητή των πρωταθλητών.
Ωστόσο, όλα όσα ακολούθησαν του αγώνα με την Καβάλα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μας έκαναν ν’ αλλάξουμε ρότα. Η άρνηση του Ισπανού τεχνικού να δώσει ένα τέλος στο σήριαλ φημών για την επιστροφή του στην Ιβηρική χερσόνησο και η καλλιέργεια -απ’ τον ίδιο- ενός ομιχλώδους τοπίου, μας έκανε να αλλάξουμε εντελώς άποψη για το θέμα.
Αισθανόμαστε σα να έχουμε πέσει θύματα πλάνης. Διότι ακούγοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, αρχίζουμε πλέον να πιστεύουμε βάσιμα πως υφίσταται θέμα αποχώρησής του απ’ τον Πειραιά. Όταν αρνείται να επιβεβαιώσει πως δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, κάτι που όπως προαναφέραμε έχει ανακοινώσει η ίδια η πειραϊκή εταιρία, σαν να σπάει ένας κρίκος απ’ την αλυσίδα.
Θα σταθούμε σε μία ακόμη φράση του. Είπε πως έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο, καθώς αυτό λέει το συμβόλαιό του, είτε είναι για ένα είτε για δέκα χρόνια. Δίχως άλλο οι απαντήσεις του στο επίμαχο και επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων, «θα μείνετε ή θα φύγετε» ανάβουν «φωτιές».
Κι αν μας ζητήσετε τώρα να μιλήσουμε με το νόμο των πιθανοτήτων, θα λέγαμε πως πιο πιθανό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Και είναι απορίας άξιο, διότι στον Ολυμπιακό έχει βρει ιδανικές συνθήκες εργασίες. Προφανώς και υπάρχει άλλος σοβαρός λόγος, ο οποίος τον αναγκάζει να συντηρεί στην επιφάνεια την πιθανότητα επιστροφής του στα πάτρια εδάφη. Ίσως να είναι ο λόγος, για τον οποίο δε δέχθηκε την προ διετίας πρόταση του Σωκράτη Κόκαλη να παραμείνει στο Λιμάνι.
Όπως και να ‘χει, έως ότου λήξει το πρωτάθλημα, η υπόθεση του προπονητή του Ολυμπιακού θα είναι ανοικτή. Και μία σημαντική λεπτομέρεια: όπως διευκρινίστηκε από αρμόδια χείλη, δεν υπάρχει τελικώς κανένα προγραμματισμένο ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
ΥΓ: Αν ανοίγαμε μία υποθετική κουβέντα για την μετά Βαλβέρδε εποχή, η αίσθησή μας είναι πως στην κούρσα διαδοχής του θα αποκτούσε προβάδισμα ένας προπονητής που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, αλλά έχει και το ειδικό βάρος να την καθοδηγήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.