Πέρυσι τέτοια περίπου εποχή επισκεφθήκαμε το μοναδικό καθαρόαιμο wine bar restaurant της Μυκόνου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Χώρας (στην Καλογερά 4) και οι εντυπώσεις μας ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Φέτος επιστρέφουμε στο Vinos που έχει ωριμάσει και αυτό είναι εμφανές.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Φωτο: Έλενα Ανδρέου

Ο χώρος του παραμένει απλός και προσεγμένος, με ελάχιστες αλλαγές όπως ένα μεγάλο τραπέζι που προστέθηκε στον εσωτερικό χώρο για πιο prive δείπνα. Ξεκινώντας από τον κυκλαδίτικο αμπελώνα και περιδιαβαίνοντας όλη την Ελλάδα εδώ προτείνουν κάποιους από τους πιο αξιόλογους μικρούς Έλληνες παραγωγούς για να γεμίσουν με τις δημιουργίες τους τα ποτήρια σας.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, χωρίς να αποκλείονται βέβαια τα καλύτερα δείγματα ενσωμάτωσης των διεθνών ποικιλιών στον ελληνικό αμπελώνα λίστα του κρασιού είναι πολύ πλούσια και ικανή να καλύψει όλα τα γούστα.

Στον κατάλογο θα βρείτε και μια κατηγορία με unique fine wine για τους απαιτητικούς λάτρεις του είδους.

Αυτό, έρχεται να ισοσταθμίσει κι ο μελετημένος κατάλογος φαγητού. Στο μενού του όμως προστίθενται και άκρως ενδιαφέροντα events που θα γίνουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 20.00 ο οινοχόος Φίλιππος Παπαδάκης συστήνεται στο κοινό μέσω ενός θεματικού μενού που δένει αρμονικά με επιλεγμένες ετικέτες. Το κόστος ανέρχεται στα €195/άτομο και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ESCAPADES
Escapades  Sauvignon blanc 2016 συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα

CHENIN BLANC
Botanica  Chenin blanc 2014 συνοδεύεται με ριζότο από καπνιστό χέλι

BOEKENHOUTSKLOOF
Boekenhoutskloof Semillon 2014 συνοδεύεται με φιλέτο ψαριού

EISEN & VILJOEN
Normandie Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit verdot 2012 συνοδεύεται με παιδάκια αρνιού

CONSTANTIA KLEIN
Constantia Muscat de Frontignon Non Vintage συνοδεύεται με τσιζκέηκ ροδάκινο

Την Κυριακή 30 Ιουλίου ο sommelier Φίλιππος Παπαδάκης μας μυεί στον κόσμο του αφρώδη οίνου με τον καλύτερο τρόπο. Ακολουθεί αναλυτικά το τι θα δοκιμάσετε, με το κόστος να ανέρχεται στα €380/άτομο και τις θέσεις να είναι περιορισμένες.

Veuve Cliquout Rose
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir NV συνοδεύεται με σούπα gaspacco

Ruinart Blanc De Blancs
Chardonnay NV συνοδεύεται με καπνιστό σολωμό

Franciacorta Ca Del Bosco
Chardonnay, Pinot blanc, Pinot noir NV συνοδεύεται με κριθαρώτο γαρίδας

Dom Perignon
Chardonnay,Pinot noir 2004 συνοδεύεται με φιλέτο φαγκρί

Gosset
Chardonnay,Pinot Noir NV συνοδεύεται με τάρτα φρούτων

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 20.00 θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δείπνο, όπου θα γευτείτε όλα τα στυλ κρασιών από Ελλάδα, Γαλλία και Νότια Αφρική. Η τιμή ανέρχεται στα €160/άτομο και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΝΤΕΜΠΙΝΑ
Γκλίναβος  Debina 2016 συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά 2016 συνοδεύεται από ψητές καραβίδες

ΡΟΖΕ
Κίκονες  Sangiovese 2016 συνοδεύεται από χειροποίητα στριφτούδια, μυζήθρα & ντομάτα

CHATEAUNEUF Du PAPE A TEMPO
Pegau Clairette, Grenache, roussane συνοδεύεται από ψητό καλαμάρι με σάλτσα

FILIPETTI
Filipetti Moscato rosato sparkling 2014 συνοδεύεται από κατσικίσιο τυρί

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Την Κυριακή στις 10 Σεπτεμβρίου στις 20.00 πραγματοποιούμε μια βόλτα στις 3 πιο διάσημες περιοχές της Ιταλίας, στην Τοσκάνη, στο Πιεμόντε και στο Βένετο. Η τιμή ανέρχεται στα €540 και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

DRAGON
Luigi Baudana Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling, Nascetta 2016 συνοδεύεται τάρτα τόνου

CHIANTI CLASSICO
Badia A Passignano  Sangiovese 2011 συνοδεύεται με fiorentina

SOLAIA
Cabernet sauvignon, sangiovese, sauvignon franc 2012 συνοδεύεται με ταλιάτα μόσχου

SPERSS
Gaia 1996 Nebbiolo συνοδεύεται με ταρτάρ μόσχου (fasona)

RECIOTO ZENATO
Recioto Zenato  Valpolicella 2007 συνοδεύεται με τιραμισού

Τέλος, στις 24 Σεπτεμβρίου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα τέλειο δείπνο με σπάνιες ετικέτες κρασιών Chateauneud Du Pape, Cheval Blanc, DRC, Chateau D’Yqem, Masseto, με το κόστος ανά άτομο να ανέρχεται στα €860.

CHATEAUNEUF Du PAPE
Pegau, Clairette, Grenache Blanc, Roussane συνοδεύεται με σεβίτσε

CHEVAL BLANC
Cheval Blanc Chateau, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet sauvignon 2001 συνοδεύεται με οσομπούκο

MASSETO
Masseto, Merlot 2013 συνοδεύεται με bisteca Fiorentina

St VIVANT DRC
Romanee- Conti,  Pinot Noir 2010 συνοδεύεται με ταρτάρ μόσχου & σπέσιαλ τυρί

CHATEAU D’ YQEM
Chateau D’yqem, Sauvignon Blanc, Semillion συνοδεύεται με γαλακτομπούρεκο

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 2289028622 ή επισκεφτείτε το www.vinosbar.gr