Αφού ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλος αυτός ο "ντόρος" για το ότι η θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας παραμένει κενή, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα θα βγει... «λευκός καπνός» από τα γραφείς της ΕΟΚ σχετικά με τον εκλεκτό. Πάντα «ανοιχτό» του Κώστα Μίσσα.

Αφού ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλος αυτός ο “ντόρος” για το ότι η θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας παραμένει κενή, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα θα βγει… «λευκός καπνός» από τα γραφείς της ΕΟΚ σχετικά με τον εκλεκτό. Πάντα «ανοιχτό» του Κώστα Μίσσα. 

“Άμα παίρναμε προπονητή, που γράφουν πολλοί και λένε διάφοροι το Φεβρουάριο τι θα έκανε; Ποια ομάδα θα προπονούσε; Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κάποιοι το κάνουν τόσο μεγάλο θέμα. Δεν έχει ξεκινήσει καν η προετοιμασία. Ο προπονητής θα κλείσει στην ώρα του. Κάναμε προτάσεις σε κάποιους προπονητές οι οποίοι λόγω των ομάδων τους αρνήθηκαν την πρόταση μας. Μέσα στην εβδομάδα θα μάθουν όλοι το νέο προπονητικό επιτελείο της εθνικής ανδρών για το ευρωμπάσκετ” ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ για να απαντήσει σε ερώτηση, σχετικά με το αν προσπάθησαν να του επιβάλλουν τον νέο προπονητή:

“Ναι, ναι υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να το κάνουν αυτό, όμως δεν θέλω να μιλήσω τώρα. Όλοι είμαστε σε μια φάση που χαιρόμαστε για την επιτυχία των κοριτσιών. Ας μείνουμε σε αυτό”.
 
Δηλαδή αύριο δεν έχετε Δ.Σ. για τον νέο προπονητή; “Δεν γίνεται αύριο το συμβούλιο για τον προπονητή. Το συμβούλιο έχει καθοριστεί εδώ και καιρό και γίνεται για τον θάνατο του πολύτιμου συνεργάτη μας του Δημήτρη Μπασούρη. Ο αδικοχαμένος συνεργάτης μου ήταν ταμίας και με το χαμό του υπάρχει δυσλειτουργία”.
 
Τελικά θα πάρετε τον Μίσσα; “Είναι μέσα στα πλάνα μας ο Μίσσας, ο οποίος βρίσκεται στα εθνικά μας συγκροτήματα εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν το αποκλείω να είναι εκείνος ο νέος προπονητής της εθνικής. Με τους προπονητές πολλά έχουν συμβεί, και μόνο το μαντείο των Δελφών έχει 100% επιτυχία. Να μην ξεχάσουμε ότι το 1994 στο Τορόντο βγήκαμε τέταρτοι στον κόσμο. Ο προπονητής τότε, ο Δενδρινός, μπήκε στην ομάδα όταν είχαμε φτάσει στη πόλη για το τουρνουά επειδή μας είχε εγκαταλείψει ο προηγούμενος προπονητής έχοντας τσακωθεί με τους παίκτες. Γενικά υπάρχουν πολλά δεδομένα, αλλά και συγκυρίες για να έρθει το αποτέλεσμα του προπονητή”.

Για την εθνική γυναικών: “Υπήρξε μια πολύ καλή προετοιμασία και ένας άριστος προγραμματισμός. Οι δυνατότητες της ομάδας φαινόντουσαν από την αρχή χωρίς βέβαια να περιμένουμε αυτή την πορεία. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους με την επιτυχία της τέταρτης θέσης ξεπερνώντας χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Ιταλία. Με αυτή την επιτυχία τα κορίτσια έστειλαν μήνυμα ότι ανοίγει ένα λαμπρό μέλλον και για το γυναικείο μπάσκετ. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, τα κορίτσια έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο τους και όσες δεν μπορούσαν να συμβάλουν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν στο μέλλον. Σίγουρα η ομοσπονδία, η πολιτεία όπως και κάποιοι χορηγοί θα τις ενισχύσουν οικονομικά, όχι καμία σπουδαία ενίσχυση αλλά σίγουρα θα καλύψει τις διακοπές τους. Με αυτή τους τη πορεία άνοιξαν το δρόμο για την εύρεση καλύτερων συμβολαίων στο εξωτερικό.
 
Αρχικά η Μάλτση είπε ότι θα συνεχίσει στην εθνική λέγοντας ότι όσο είναι πρόεδρος στην ομοσπονδία ο Βασιλακόπουλος εγώ θα παίζω με το εθνόσημο. Η Εβίνα ήταν τόσο χαρούμενη που έκανε και μια ιντριγκαδόρικη δήλωση λέγοντας ότι θα μείνει μέχρι να φύγω εγώ. Μακάρι να είχαμε πιο πολλές Εβίνες. Την Τετάρτη θα έχω ραντεβού με τον Βασιλειάδη τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την ίδια μέρα στις 12:00 θα έρθει η ομάδα της εθνικής όπου θα τη συγχαρούμε και από κοντά. Όσον αφορά τον προπονητή τον κύριο Κεραμιδά έχω να πω, πως είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της προπονητικής στη χώρα μας, είναι πολύ εργατικός, πολύ κύριος και το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον του φαίνεται λαμπρό”.
 
Για το αθλητικό κίνημα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα: “Το αθλητικό κίνημα είναι ανεξάρτητο, έχει δική του δομή παγκοσμίως, υπάρχει η ολυμπιακή χάρτα που πρέπει να σεβόμαστε όλοι καθώς όλες οι χώρες είναι μέλη της ολυμπιακής επιτροπής, υπάρχουν οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών που τις καταπατούν όλοι προκειμένου να θέσουν υπό τον έλεγχο τους το αθλητικό κίνημα. Φυσικά και υπάρχει αθλητικό κίνημα στην Ελλάδα. Πόσα χιλιάδες σωματεία υπηρετούν και εξυπηρετούνται από απλούς ανθρώπους που διαθέτουν χρόνο και χρήμα και δεν τους έχει μάθει κανείς. Αυτοί είναι το αθλητικό κίνημα και όχι τέσσερις-πέντε επώνυμοι που παρελαύνουν στα ελληνικά media. Στην Ελλάδα μήπως θέλει να ελέγχει η οργανωμένη πολιτεία το αθλητικό κίνημα”.
 
Για τον Γκάλη και τον Γιαννάκη: “Με κανέναν από τους δύο δεν έχω προσωπικά, όλα τα έχει πει ο Φιλίππου οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω. Στη γιορτή της ΕΟΚ για τα 30 χρόνια από το έπος του 87 τοποθετήθηκαν για τις δυο απουσίες ο Φιλίππου και ο Σταυρόπουλος. Πολλοί προσέφεραν για το έπος του 87 νομίζω ότι και ‘γω έβαλα το λιθαράκι μου”.