Ο Ταπί, ο Κασκαρίνο και ο Ολυμπιακός (video)

Ένα άγνωστο παρασκήνιο από τις αναμετρήσεις της Μαρσέιγ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1994-95 θυμήθηκε ο τότε παίκτης της γαλλικής ομάδας Ζαν Κριστόφ Μαρκέ.

Ένα άγνωστο παρασκήνιο από τις αναμετρήσεις της Μαρσέιγ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1994-95 θυμήθηκε ο τότε παίκτης της γαλλικής ομάδας Ζαν Κριστόφ Μαρκέ.

Ο 20χρονος τότε επιθετικός, είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ στην επικράτηση με 2-1 της Ολιμπίκ στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης», όπως όμως εξήγησε στην ιστοσελίδα FootMarseille, η χαρά του μετριάστηκε λόγω της έντονης προσωπικότητας του διαβόητου τότε ιδιοκτήτη της ομάδας, Μπερνάρ Ταπί.

«Ευτυχώς έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Μαρσέιγ, όπως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κερδίσαμε 2-1 εκεί και σκόραρα. Ήμουν σε ευφορία, ήμουν 20 ετών και μου φαινόταν απίστευτο. Ήμουν γεμάτος χαρά και εκείνη την ώρα ο Ταπί μπήκε στα αποδυτήρια. Νομίζαμε ότι θα μας έδινε συγχαρητήρια, αλλά όχι, ήταν έξαλλος. Έκανε κριτική στον Κασκαρίνο γιατί έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες και υπαινίχθη ότι είχε δωροδοκηθεί από τους Έλληνες. Ήταν 1994 και κανένας δεν είχε κινητό στο πούλμαν της επιστροφής εκτός από τον Ταπί, ο οποίος μου είπε: ”Πάρ’ το και τηλεφώνησε στην οικογένειά σου”. Μέσα σε ένα απόγευμα έζησα και τα δύο άκρα. Αυτή ήταν η Μαρσέιγ», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρκέ, ο οποίος έπαιξε 116 φορές με την ομάδα της Μασσαλίας από το 1991 έως το 2001.

Θυμηθείτε το γκολ του σε εκείνο το ματς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.