Ο Ρικάρντο Καρβάλιο τόνισε ότι θα μιλήσει στους συμπαίκτες του στην Εθνική Πορτογαλίας για την τραυματική εμπειρία που έζησε το 2004, με την απώλεια του Euro από την Ελλάδα.

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο τόνισε ότι θα μιλήσει στους συμπαίκτες του στην Εθνική Πορτογαλίας για την τραυματική εμπειρία που έζησε το 2004, με την απώλεια του Euro από την Ελλάδα.

Οι Πορτογάλοι επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 12 χρόνια μετά την ήττα από την ομάδα του Ρεχάγκελ στο «Ντα Λουζ» και ο Καρβάλιο είναι ο μοναδικός «επιζών» από εκείνη την ομάδα μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ισπανική «As», καθ’ όλη την παραμονή των Πορτογάλων στην Γαλλία, άπαντες απόφευγαν να αναφερθούν σε εκείνη την ήττα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να θυμηθούν και να την χρησιμοποιήσουν ως κίνητρο για τον αυριανό τελικό απέναντι στην Γαλλία.

«Ο τελικός δεν είναι η ρεβάνς του 2004. Είναι ωραίο το ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε μία διοργάνωση που χάσαμε με τέτοιο οδυνηρό τρόπο. Ανήκει στο παρελθόν και τώρα πρέπει να ζήσουμε το παρόν», είπε ο Καρβάλιο, ενώ απαντώντας για το αν έχει μιλήσει στους συμπαίκτες του για όσα συνέβησαν προ 12ετίας τόνισε:

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό. Μέχρι τώρα ήμασταν επικεντρωμένοι στο να περάσουμε τους γύρους και να σχηματίσουμε την ομάδα. Κανένας δεν μιλούσε γι’ αυτό, μερικές φορές κάποιος έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να θυμηθούμε και να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε».

Ποια ήταν όμως αυτά τα λάθη; Ο Καρβάλιο απαντά: «Υπήρχαν πολλά, ίσως είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση απ’ ότι έπρεπε, γιατί παίζαμε στην έδρα μας και είχαμε αποκλείσει ομάδες όπως η Ισπανία και η Ολλανδία, ενώ ο αντίπαλός μας ήταν η Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι μπλοκαριστήκαμε και ποτέ δεν παίξαμε άνετα στον τελικό».

Ο έμπειρος μπακ τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες της φετινής Πορτογαλίας με την Ελλάδα του 2004: «Όπως και αυτοί τότε, έτσι κι εμείς τώρα παίζουμε με τους διοργανωτές και σίγουρα οι Γάλλοι θα έχουν περισσότερη πίεση ως φαβορί, αλλά πέρα από αυτό, πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές ομάδες».

Τέλος, ο Καρβάλιο ευχήθηκε ουσιαστικά να μείνει στον πάγκο για τον τελικό, με τον Πέπε να επιστρέφει από τραυματισμό, κάτι σίγουρα ασυνήθιστο σε αυτό το επίπεδο: «Θα κάνω ό, τι πει ο κόουτς. Το ιδανικό όμως είναι ο Πέπε να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει».