Γαλλία και Γερμανία δίνουν απόψε την μεγάλη μάχη (22:00) για την πρόκριση στον τελικό του Euro 2016, όπου ήδη περιμένει η Πορτογαλία.

Γαλλία και Γερμανία δίνουν απόψε την μεγάλη μάχη (22:00) για την πρόκριση στον τελικό του Euro 2016, όπου ήδη περιμένει η Πορτογαλία.

Η διοργάνωση στα γήπεδα της Γαλλίας φτάνει στην κορύφωσή της και απόψε θα γνωρίζουμε ποιό θα είναι το ζευγάρι που θα διεκδικήσει την Κυριακή το στέμμα της Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι Γάλλοι, έχοντας συντρίψει με 5-2 την Ισλανδία στα ημιτελικά, συναρπάζουν με την επιθετική τους δεινότητα και θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας.

Απέναντί τους όμως έχουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια και μία ομάδα που αποτελεί τον κακό τους δαίμονα στις μεγάλες διοργανώσεις, όπου δεν έχουν κερδίσει την «νατσιοναλμάνσαφτ» από το μακρινό 1958.

Οι Γερμανοί, είχαν κερδίσει τους Γάλλους στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014 στην Βραζιλία, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1982 και του 1986.

Οι δύο ομάδες, συναντήθηκαν τελευταία φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, την ημέρα που οι τρομοκρατικές επιθέσεις συγκλόνισαν την γαλλική πρωτεύουσα. Οι Γάλλοι είχαν κερδίσει 2-0, σε ένα ματς όμως που έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, με τις εκρήξεις έξω από το «Σταντ Ντε Φρανς» να τρομοκρατούν τον κόσμο, που αναζήτησε καταφύγιο στον αγωνιστικό χώρο.

Αγωνιστικά, η Γαλλία είναι πλήρης καθώς επανήλθαν οι Καντέ και Ραμί από τιμωρία, ίσως όμως ο ομοσπονδιακός Ντιντιέ Ντεσάν προτιμήσει να διατηρήσει στο βασικό σχήμα τους Ουμτιτί και Σισοκό, που έπαιξαν στον προημιτελικό. 

Αντίθετα, πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Γιόακιμ Λεβ, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ματς Χούμελς (σκόρερ στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2014 απέναντι στους «τρικολόρ») και τους τραυματίες Γκόμες και Κεντίρα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Έτσι, ο Χέβεντες αναμένεται να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μπόατενγκ, ο Γκέτσε μπορεί να επιστρέψει μπροστά, ενώ αν δεν προλάβει ο Σβαϊνστάιγκερ, οι Τσαν και Βάιγκλ είναι υποψήφιοι για ενδεκάδα.

Πιθανές ενδεκάδες: 
ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν):
Γιορίς – Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά – Πογκμπά, Ματουιντί – Σισοκό, Γκριζμάν, Παγιέ – Ζιρού.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χέκτορ – Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Ντράξλερ, Οζίλ, Γκέτσε – Μίλερ.
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία).