Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Ρόι Χότζον από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Ρόι Χότζον από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών. Πρώτος στη σχετική λίστα φέρεται να βρίσκεται ο Άλαν Σίρερ, ο οποίος σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο εξετάζεται από την αγγλική ομοσπονδία. Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία των «λιονταριών», ενώ αποκάλυψε πως πριν πέντε χρόνια είχε ζητήσει να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του, εισπράττοντας αρνητική απάντηση από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστικά, ο Σίρερ τόνισε: «ήγα στην FA και τους είπα «Θέλω την θέση». Με κοίταξαν και μου είπαν: «Όχι, έχεις έλλειψη εμπειρίας». Τους απάντησα ότι έχουν προσλάβει έμπειρους τύπους, τους έχουν πληρώσει μια περιουσία και ότι εγώ δεν θα μπορούσα να τα πάω χειρότερα από εκείνους».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια για το αν ισχύει ακόμα η πρόθεσή του να αναλάβει την εθνική Αγγλίας: «Εννοείται πως ισχύει. Μπορώ να προσφέρω την εμπειρία μου από τις διοργανώσεις».

Θετικός στο ενδεχόμενο ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας εμφανίστηκε και ο Ρίο Φέρντιναντ. Χαρακτηριστικά, ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε που έχει ελάχιστη αυτοπεποίθηση, θα δεχόταν τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Διότι κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι λιγότερο από ό,τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση της αγγλικής ομάδας που έχω δει ποτέ μου. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν ντροπιαστικό».