Έχουν έτσι κι αλλιώς κλέψει την παράσταση με τη συμπεριφορά τους εκτός γηπέδων, πλέον οι Ιρλανδοί μπορούν να καμαρώνουν και για το αγωνιστικό κομμάτι, αφού με γκολ του Μπρέιντι «γονάτισαν» 1-0 την Ιταλία και έκλεισαν ραντεβού στους 16 με τη Γαλλία!

Έχουν έτσι κι αλλιώς κλέψει την παράσταση με τη συμπεριφορά τους εκτός γηπέδων, πλέον οι Ιρλανδοί μπορούν να καμαρώνουν και για το αγωνιστικό κομμάτι, αφού με γκολ του Μπρέιντι «γονάτισαν» 1-0 την Ιταλία και έκλεισαν ραντεβού στους 16 με τη Γαλλία!

Ο Ιρλανδός μέσος, σκόραρε στο 85’, δίνοντας την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του, που με 4 βαθμούς κατέλαβε την τρίτη θέση και προκρίθηκε ως δεύτερη καλύτερη τρίτη, αντιμετωπίζοντας πλέον τους διοργανωτές Γάλλους τη Δευτέρα στη Λιόν. 

Περισσότερο αγγαρεία από τους Ιταλούς (παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές), που «ξύπνησαν» στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, έχοντας δοκάρι με τον Ινσίνιε στο 77’. Η ομάδα του Κόντε είχε εξασφαλίσει έτσι κι αλλιώς την πρωτιά του Ε’ γκρουπ, περιμένοντας τους Ισπανούς τη Δευτέρα στο Σεντ Ντενί.

Το ματς

Υποτονικό και χωρίς ρυθμό εξελίχθηκε το πρώτο μέρος, με τους Ιταλούς να μην… «καίγονται» και ιδιαίτερα για το ματς, ενώ οι Ιρλανδοί αντιθέτως προσπαθούσαν να επιτεθούν. 

Η ομάδα του Ονίλ έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς πάντως να κλείσει σε καμία στιγμή τους Ιταλούς στα καρέ του Σιρίγκου. Το σουτ του Χέντρικ στο 9’ έφυγε μόλις άουτ, ενώ η καλύτερη στιγμή για τους Ιρλανδούς ήρθε στο 21’. 

Ο Μέρφι έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μπρέιντι, με τον Σιρίγκου να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση αποσοβώντας το 0-1. Η Ιρλανδία ανέβασε κι άλλο την πίεσή της μετά το μισάωρο, έχοντας ακόμα μία καλή στιγμή, όταν ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε κακή έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Ντάφι έφυγε έξω. 

Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο σουτ (και τελική ταυτόχρονα) από πλευράς Ιταλίας, ήρθε μόλις στο 43’, από το επικίνδυνο σουτ του Ιμόμπιλε που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ράντολφ. 

Οι Ιρλανδοί ήταν φανερό πως το ήθελαν περισσότερο ωστόσο στο δεύτερο μέρος δυσκολεύονταν πολύ να μπουν στην περιοχή του Σιρίγκου. Πολλά μακρινά σουτ από τους παίκτες του Ονίλ δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ η Ιταλία απείλησε με τον Τζάτζα που στο 53’ έπιασε ωραία το γυριστό στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Ράντολφ.

O Aντόνιο Κόντε μάλλον… είχε βάλει τις φωνές στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, αφού η «σκουάντρα ατζούρα» μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 77’. Τρία λεπτά αφότου είχε περάσει στο χορτάρι, ο Ινσίνιε έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ράντολφ. 

Οι Ιρλανδοί τα έδωσαν όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τελικά τα κατάφεραν. Παρά το χαμένο τετ α τετ του Χούλαχαν στο 84’ (τον νίκησε ο Σιρίγκου), ο ίδιος παίκτης έκανε τη σέντρα ένα λεπτό αργότερα, ο Ιταλός τερματοφύλακας πραγματοποίησε ακόμα μία κακή έξοδο και ο Μπρέιντι με το κεφάλι έγραψε το 0-1 στο 85’, δίνοντας το σύνθημα στις «πράσινες» εξέδρες!

Τίποτα δεν άλλαξε στο χρόνο που απέμενε, η ομάδα του –πολύ εκδηλωτικού- Μάρτιν Ονίλ κράτησε το προβάδισμά της και πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση στη φάση των 16.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ιταλία (Κόντε): Σιρίγκου, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ντε Σίλιο (Ελ Σαράουι 81’), Φλορέντσι, Μότα, Στουράρο, Μπερναρντέσκι (Νταρμιάν 60’), Ιμόμπιλε (Ινσίνιε 74’), Τζάτζα. 

Ιρλανδία (Ονίλ): Ράντολφ, Γουόρντ, Κίο, Ντάφι, Κόουλμαν, Μπρέιντι, Μακάρθι (Χούλαχαν 77’), Μακλίν, Χέντρικ, Μέρφι (Μακγκίντι 70’), Λονγκ (Κουίν 90’).