Η εξαιρετική φουρνιά του Βελγίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Euro 2016, μετά το 1-0 επί της Σουηδίας για την τρίτη αγωνιστική του έκτου ομίλου. Τελευταίο ματς καριέρας με τη φανέλα των Σκανδιναβών για τους Ζλάταν, Ίσακσον και Κάλστρομ!

Η εξαιρετική φουρνιά του Βελγίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Euro 2016, μετά το 1-0 επί της Σουηδίας για την τρίτη αγωνιστική του έκτου ομίλου. Τελευταίο ματς καριέρας με τη φανέλα των Σκανδιναβών για τους Ζλάταν, Ίσακσον και Κάλστρομ!

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκε η μεγάλη καριέρα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αλλά και των Έρικ Χάμρεν, Ίσακσον και Κάλστρομ! Η ήττα, με 1-0, στη Νιτς από το Βέλγιο σήμανε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Euro 2016, μια και κατέλαβαν την τέταρτη και τελευταία θέση του έκτου ομίλου. Αντίθετα το Βέλγιο πέρασε ως δεύτερο από το γκρουπ και στους «16» θα βρει εμπρός του την Ουγγαρία. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ναϊνγκολάν στο 84΄ με ωραίο σουτ, μέτριος ήταν ο Μπεργκ του Παναθηναϊκού που άρχισε βασικός για τη Σουηδία. 

Μπεργκ και Μενιέ δεν βρήκαν δίχτυα!

Δύο στιγμές, μία για κάθε ομάδα, είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Νις. Στο 5΄ ο Μάρκους Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει το πολυπόθητο τέρμα που έψαχνε η Σουηδία. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά. Λίγο εμπρός από το ύψος του πέναλτι και με το τέρμα ανοικτό, ο Σκανδιναβός στράικερ σούταρε επάνω στον Βέλγο. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς απείλησε κυρίως με μακρινές προσπάθειες των παικτών της, όπως του Βίτσελ και του Λουκάκου στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους αντιπάλους να προτιμούν να προσέξουν τα μετόπισθεν περισσότερο. Στο 25΄ ο Ντε Μπρούινε απείλησε τον Ίσακσον, ο οποίος, όμως, μπλόκαρε το σουτ του.

Ένα λεπτό αργότερα (26΄) η ωραία συνεργασία Μπεργκ και Ζλάταν έφερε μία τελική λίγο άουτ για τη Σουηδία που γλίτωσε το 0-1 στο 45΄ κυριολεκτικά για λίγο… Ο Ντε Μπρούινε έκανε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά επίθεσης των Βέλγων, με τον Μενιέ να πιάνει την κεφαλιά δίχως να ευστοχεί. Η προσπάθειά του ίσως απομακρύνθηκε από τον Ίσακσον που βρήκε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής Μπριχ έδειξε άουτ. Το 0-0, αν εξαιρεθούν οι δύο μεγάλες στιγμές των Μπεργκ και Μενιέ, κρίθηκε δίκαιο.

Στο 84΄ τελείωσαν όλα…

Η Σουηδία μπήκε αρκετά δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας το γκολ που έψαχνε. Πλην δύο προσπαθειών των Ζλάταν και Έκνταλ δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην εστία του Κουρτουά. Έβγαζε η ομάδα του Χάμρεν περισσότερη ενέργεια στην άμυνά της, παρά στην επίθεση όπου ήταν αργή. Η αντικατάσταση του μέτριου Μπεργκ από τον Γκουιντέτι δεν άλλαξε πολλά στη λειτουργία των Σκανδιναβών. Οι Βέλγοι απείλησαν μ΄ ένα σουτ του Ντε Μπρούινε, το οποίο έβγαλε ο Ίσακσον, που νίκησε και τον Λουκάκου στο τετ-α-τετ του 73΄. Στο 75΄ ο Ζλάταν εκτέλεσε εξαιρετικό φάουλ, το οποίο, όμως, έσωσε ο Κουρτουά σε μία κορυφαία στιγμή των «κίτρινων» στο παιχνίδι.

Οι αλλαγές του Χάμρεν, Ζενγκίν και Ντουρμάζ, από τη στιγμή που μπήκαν δεν έδωσαν κάτι, με τη δεύτερη μεγάλη στιγμή των Σουηδών να είναι η χαμένη κεφαλιά του Γκράνκβιστ στο 83΄ με τον Ντε Μπρούινε να διώχνει επάνω στη γραμμή. Στην επόμενη φάση, στο 84΄, ο Ναϊνγκολάν με φοβερό σουτ εκτός περιοχής «εκτέλεσε» τον Ίσακσον στη δεξιά του γωνία κι έδωσε τη νίκη στο Βέλγιο με 1-0 κι έφερε την Ουγγαρία αντίπαλο στους «16». Η Σουηδία αποκλείστηκε και μαζί της τελείωσαν σημαντικοί παίκτες, με κορυφαίο τον Ζλάταν. Στο 91΄ ο Μπεντέκε απείλησε για το 2-0, αλλά ο Ίσακσον κατάφερε να εξουδετερώσει την προσπάθειά του.

Οι συνθέσεις:

Σουηδία (Χάμρεν / 4-4-2): Ίσακσον – Λίντελοφ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον – Λάρσον (70’ Ντουρμάζ), Έκνταλ, Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (82΄ Ζενγκίν) – Μπεργκ (63΄ Γκουιντέτι), Ιμπραχίμοβιτς.

Βέλγιο (Βίλμοτς / 4-2-3-1): Κουρτουά – Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόγκεν – Ναϊνγκολάν, Βίτσελ – Καράσκο (71΄ Μέρτενς), Ντε Μπρούινε, Αζάρ (93΄ Οριγκί) – Λουκάκου (87΄ Μπεντέκε).