Η πίεση της Ουγγαρίας απέφερε τελικά καρπούς, με τους Μαγυάρους να ισοφαρίζουν λίγο πριν το φινάλε τους Ισλανδούς (1-1) και να φτάνουν έτσι τους 4 βαθμούς στο έκτο γκρουπ, έχοντας αυξημένες ελπίδες πρόκρισης.

Η πίεση της Ουγγαρίας απέφερε τελικά καρπούς, με τους Μαγυάρους να ισοφαρίζουν λίγο πριν το φινάλε τους Ισλανδούς (1-1) και να φτάνουν έτσι τους 4 βαθμούς στο έκτο γκρουπ, έχοντας αυξημένες ελπίδες πρόκρισης.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι Ισλανδοί προηγήθηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 40’ με το δεύτερο ημίχρονο να ανήκει ολοκληρωτικά στην Ουγγαρία, που όμως πίεζε αναποτελεσματικά. 

Οι προσπάθειες της ομάδας του Στορκ ευοδώθηκαν τελικά στο 87’, με την κατάληξη ενός όμορφου συνδυασμού να καταλήγει σε αυτογκόλ του Σέβαρσον.

Οι Ούγγροι ανέβηκαν έτσι στους 4 βαθμούς και αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία στην τελευταία αγωνιστική, ενώ οι Ισλανδοί που θα βρουν μπροστά τους τους Αυστριακούς, μετρούν 2 πόντους.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουμε παρακολουθήσει στη διοργάνωση. Οι Ισλανδοί έδιναν χώρο στους Ούγγρους, που από πλευράς τους δεν μπορούσαν ούτε να δώσουν ρυθμό ούτε να βρουν ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Χάλντορσον.

Στο 31’ η Ισλανδία είχε την καλύτερή της στιγμή, όταν ο Γκούντμουντσον έβαλε πολύ καλά το κορμί του και κέρδισε τον Κάνταρ, ωστόσο ο Κίραλι ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σωτήρια με το πόδι. 

Η φάση που έφερε την Ισλανδία μπροστά στο σκορ, έγινε στο 38’. Ο Κίραλι βγήκε για να διώξει και ανέτρεψε παίκτης της Ισλανδίας, ωστόσο ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι αμέσως μετά, σε κλωτσιά του Κάνταρ πάνω στον Γκούναρσον. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κίραλι γράφοντας το 1-0 στο 39ο λεπτό.

Με κύριο εκφραστή τον Τζούτζακ, η Ουγγαρία πίεζε συνεχώς στο δεύτερο μισό του αγώνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Καθαρή» ευκαιρία πέραν κάποιων φάουλ που μπλόκαρε εύκολα ο Χάλντορσον δεν δημιούργησαν οι Μαγυάροι, ωστόσο κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 87’.

Κλέινχεϊσλερ, Γκέρα και Νίκολιτς έφτιαξαν όμορφο τρίγωνο με τον Σέβαρσον να παρεμβάλλεται στη σέντρα του τελευταίου, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-1, το οποίο πανηγυρίστηκε σαν νίκη από του Ούγγρους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ισλανδία (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σκούλασον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Σέβαρσον, Μπιάρνασον, Γκούναρσον (Χάλφρεντσον 66’), Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (Φινμπόγκασον 69’), Σίγκθορσον (Γκούντγιονσεν 84’).

Ουγγαρία (Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Γιούχασζ (Ζαλάι 84’), Γκούζμικς, Λανγκ, Νάγκι, Γκέρα, Κλέινχεϊσλερ, Τζούτζακ, Πρίσκιν (Μπόντε 67’), Στιέμπερ (Νίκολιτς 67’).