Ο Πολ Πογκμπά τόνισε πως δεν έκανε καμία χειρονομία προς τους Αλβανούς φιλάθλους, όπως κατηγορήθηκε από τον ξένο Τύπο και πως απλά πανηγύριζε.

Ο Πολ Πογκμπά τόνισε πως δεν έκανε καμία χειρονομία προς τους Αλβανούς φιλάθλους, όπως κατηγορήθηκε από τον ξένο Τύπο και πως απλά πανηγύριζε. Ο διεθνής Γάλλος μέσος συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να κάνει μια άσεμνη χειρονομία, που όπως τόνισε ο ίδιος ήταν για τον Παγιέ.

Ο Πογκμπά τόνισε αρχικά: «Με την κίνηση μου προσπάθησα απλώς να περιγράψω τη χαρά μου για το γκολ. Πάντα πανηγυρίζω χρησιμοποιώντας και τα χέρια μου. Είναι μία συνήθεια που έχω. Η χειρονομία μου στο γκολ του Παγιέ προκάλεσε έντονη συζήτηση και από την πλευρά μου θέλω ειλικρινά να ξεκαθαρίσω πως όποια και αν είναι η αποτύπωσή της μέσα από την κάμερα, η κίνηση αυτή δεν απευθυνόταν σε κάποιο πρόσωπο, ούτε έκρυβε οργή. Ήμουν τρομερά χαρούμενος εκείνη τη στιγμή με το τελικό αποτέλεσμα και εκείνη τη στιγμή κοίταξα προς την εξέδρα, όπου ήξερα πως βρίσκονταν η μητέρα και τα αδέρφια μου. Πανηγύρισα όπως κάνω πάντα, με σφιγμένες τις γροθιές μου και τα χέρια υψωμένα».

Στη συνέχεια, ο Γάλλος παίκτης συμπλήρωσε: «Ήταν απλά ένα τελετουργικό που είχε σχεδιάσει με τα αδέρφια του. Θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον Πογκμπά και την δημοφιλία του. Αυτή η ανοησία από τα μέσα πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Το σχετικό στιγμιότυπο: