Απάντηση στους επικριτές είναι σύμφωνα με τον Αντόνιο Κόντε η πρόκριση της Ιταλίας στους «16» του Euro 2016.

Απάντηση στους επικριτές είναι σύμφωνα με τον Αντόνιο Κόντε η πρόκριση της Ιταλίας στους «16» του Euro 2016.

Οι «ατζούρι» πέρασαν στην επόμενη φάση μετά την δεύτερη νίκη τους στον θεσμό επί της Σουηδίας και ο Ιταλός ομοσπονδιακός ξέσπασε εναντίον όσων ασκούσαν κριτική στην ομάδα του.

«Αυτή είναι η απάντησή μας, γιατί λίγοι περίμεναν ότι η Ιταλία θα περνούσε στην επόμενη φάση», είπε αρχικά ο Κόντε στη Rai, ενώ για την εξέλιξη του αγώνα τόνισε:

«Δυσκολευτήκαμε στο πρώτο μέρος, η Σουηδία έμπαινε πρώτη στις μονομαχίες και εμείς δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Όμως δεν τους παραχωρήσαμε τίποτα ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο μέρος. Αντίθετα, μόνο εμείς είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλο γκολ. Είχαμε δοκάρι, σκοράραμε και μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο τέρμα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά το ξέραμε από την αρχή».

Ο Κόντε, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες για την πρόκριση:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος με αυτή τη νίκη, ζούμε ένα όνειρο. Ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά και γι’ αυτό που κατάφεραν, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Πλέον για τον Κόντε κλειδί εν’ όψει της συνέχειας είναι η φρεσκάδα της ομάδας:

«Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, να αναπληρώσουμε την ενέργειά μας. Αυτή η νίκη θα μας δώσει την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν παίξει πολύ. Ο στόχος μας στη διοργάνωση παραμένει να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε και να μην μετανιώσουμε για όσα έχουμε κάνει. Δεν ξέρω μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, ο οποίος όμως σίγουρα είναι ικανοποιημένος από τη διάθεση που δείχνουν αυτά τα παιδιά».