Στην εμπειρία των Τίμοστσουκ, Πιάτοφ και Σεβτσούκ, αλλά και στην ποιότητα των Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο θα στηριχθεί η Ουκρανία στο Euro του 2016.

Στην εμπειρία των Τίμοστσουκ, Πιάτοφ και Σεβτσούκ, αλλά και στην ποιότητα των Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο θα στηριχθεί η Ουκρανία στο Euro του 2016.

Η ομάδα του Μιχαήλ Φομένκο δεν διαθέτει υπεροπλία και μεγάλη ποιότητα, κάτι που φάνηκε και στη φάση των προκριματικών. Στον όμιλο με Γερμανία, Β. Ιρλανδία και Πολωνία μοιάζει να είναι η πιο αδύναμη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. 

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Μπόικο, Πιάτοφ, Σεβτσένκο.

Αμυντικοί: Κούτσερ, Ρακίτσκι, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Σεβτσούκ, Μπουτκό.

Μέσοι: Γκαρμάς, Καραβάεβ, Κοβαλένκο, Κονοπλιάνκα, Ρόταν, Ριμπάλκα, Σιντόρτσουκ, Στεπανένκο, Τιμοστσούκ, Ζίντσενκο.

Επιθετικοί: Μπουντκόβσκι, Ζοζούλια, Γιαρμολένκο, Σελεζνιόβ.  

Ηγέτης

Ο Κονοπλιάνκα μαζί με τον Γιαρμολένκο είναι ότι ποιοτικότερο διαθέτει η Ουκρανία στο ρόστερ της. Ο μέσος της Σεβίλλης μετά από 8 χρόνια στη Ντνίπρο μετακόμισε στην Ανδαλουσία και πλέον διαθέτει τις παραστάσεις και την εμπειρία ώστε να ηγηθεί των Ουκρανών στα γήπεδα της Γαλλίας. Έτσι, όπως είναι λογικό οι συμπατριώτες του περιμένουν πολλά από εκείνον, αφού σε μεγάλο βαθμό η παρουσία του θα κρίνει και την πορεία της Ουκρανίας στο Euro.

Ο προπονητής

Στον πάγκο της Ουκρανίας βρίσκεται ο Μιχαήλ Φομένκο. Ο 67χρονος Ουκρανός προπονητής διαθέτει τεράστια εμπειρία, αφού βρίσκεται στο χώρο της προπονητικής από το 1979, έχοντας εργαστεί σε πολλές ομάδες. Ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2012 και μέχρι σήμερα σε 34 παιχνίδια μετρά 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.