Ιστορική είναι η συμμετοχή της Αλβανίας στο Euro 2016, καθώς είναι η πρώτη της σε διεθνές τουρνουά.

Ιστορική είναι η συμμετοχή της Αλβανίας στο Euro 2016, καθώς είναι η πρώτη της σε διεθνές τουρνουά. 

Η ομάδα του Ιταλού Τζιάνι Ντε Μπιάσι στο παρελθόν είχε συμμετάσχει κι άλλες φορές στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να φτάσει στην τελική φάση. Και αφού τα κατάφερε, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού, ευελπιστεί να έχει και μία καλή παρουσία στα γήπεδα της Γαλλίας. 

Είναι ομάδα που στηρίζεται κυρίως στην άμυνα της, δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ωστόσο έχει παίκτες – κλειδιά που μπορούν να την οδηγήσουν σε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Euro. Το σίγουρο είναι ότι στον πρώτο όμιλο που συμμετέχει, θα παίξει χωρίς άγχος, αφού τον στόχο της τον έχει πετύχει και με το παραπάνω. 

Ρόστερ

Τερματοφύλακες:
Μπερίσα, Χότζα, Σέχι.

Αμυντικοί: Αγκόλι, Αγιέτι, Αλίγι, Μαβράι, Λίλα, Χισάι, Βέσελι.

Μέσοι: Μεμουσάι, Κάτσε, Τσάνα, Μπάσα, Ρόσι, Κουκέλι, Λενιάνι, Τσάκα, Αμπράσι.

Επιθετικοί: Μπαλάι, Τσικαλέσι, Σαντίκου, Γκάσι

Ηγέτης

Μπορεί ο Ελσέιντ Χισάι να προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν με τη Νάπολι, όμως ο μεγάλος ηγέτης της Αλβανίας είναι ο Λορίκ Τσάνα. Ο αμυντικός της Ναντ είναι η καρδιά της Αλβανίας και δεν θα μπορούσε να λείπει από το Euro παρά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε μέσα στη σεζόν. 

Ο προπονητής

«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό σας», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα στον Τζιάνι Ντε Μπιάσι. Ο Ιταλός προπονητής αποτελεί αντικείμενο λατρείας των Αλβανών, αφού είναι ο άνθρωπος που καθοδήγησε την Εθνική τους ομάδα στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της μέχρι τώρα. Με θητεία σε πολλές ομάδες της Ιταλίας, ο 59χρονος σήμερα προπονητής, ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Αλβανίας το 2011 και σε 40 αγώνες έχει απολογισμό 16 νίκες, 10 ισοπαλίες και 14 ήττες.