Γεμάτο σούπερ σταρ, το Βέλγιο φιλοδοξεί να φτάσει ψηλά στο (γειτονικό για αυτό) Euro εκκινώντας από «περίεργο» και γεμάτο «σκοπέλους» όμιλο (Ε’).

Γεμάτο σούπερ σταρ, το Βέλγιο φιλοδοξεί να φτάσει ψηλά στο (γειτονικό για αυτό) Euro εκκινώντας από «περίεργο» και γεμάτο «σκοπέλους» όμιλο (Ε’).

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, παρουσιάζεται «γεμάτη» σε όλες τις γραμμές και με ποδοσφαιριστές όπως οι Ντε Μπρούινε, Λουκάκου, Αζάρ, Μπεντέκε, Οριζί, Φελαϊνί, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι υψηλές βλέψεις είναι δικαιολογημένες. Κόντρα σε Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία βέβαια, οι δύσκολες αποστολές είναι αυτονόητες.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Κουρτουά, Ζιλέ, Μινιολέ.

Αμυντικοί: Αλντερβαϊρέλ, Κιμάν, Ντεναγέ, Καμπασελέ, Ζ. Λουκάκου, Μονιέ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν.

Μέσοι: Καρασκό, Ντε Μπρούινε, Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Αζάρ, Ναϊνγκολάν, Βίτσελ.

Επιθετικοί: Μπατσουαγί, Μπεντέκε, Ρ. Λουκάκου, Μέρτενς, Οριζί.

Το αστέρι

Ο Ρομέλου Λουκάκου θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα πάνω του, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός. Ντε Μπρούινε, Αζάρ και Κουρτουά είναι τρεις ακόμα παίκτες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα αλλά και εμπειρία τους, με το Βέλγιο να μοιάζει ικανό για όλα εφόσον κατανεμηθούν σωστά οι ρόλοι ανάμεσα σε τόσους πολλούς καλούς παίκτες.

Ο προπονητής

Τέσσερα και πλέον χρόνια συμπληρώνει στον πάγκο του Βελγίου ο Μάρκ Βίλμοτς, σε μια ομάδα που αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά. Ο 47χρονος τεχνικός καλείται να χωρέσει και ταυτόχρονα να κρατήσει ψηλά το κίνητρο αρκετών ποιοτικών ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές, προκειμένου να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από όλους μαζί αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Σε 46 παιχνίδια, ο Βίλμοτς μετρά 31 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 μόλις ήττες.