Σε τέσσερις άξονες θα στηριχθεί η Κροατία στο Euro και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς και Μάντζουκιτς.

Σε τέσσερις άξονες θα στηριχθεί η Κροατία στο Euro και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς και Μάντζουκιτς.

Η παρουσία των Ισπανία, Τσεχία και Τουρκία στο ίδιο γκρουπ (Δ’) κάνει την αποστολή όλων (των Κροατών συμπεριλαμβανομένων φυσικά) δυσκολότερη για την πρόκριση, παρά το γεγονός πως τρεις θέσεις (υπό προϋποθέσεις) δίνουν εισιτήριο για τα νοκ άουτ. 

Οι άσοι των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Γιουβέντους αντίστοιχα, είναι τα «βαριά» χαρτιά στα χέρια του Άντε Τσάτσιτς.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Λ. Κάλινιτς, Σούμπασιτς, Βάργκιτς.

Αμυντικοί: Τσόρλουκα, Γέντβαϊ, Σίλντενφελντ, Σρνα, Στρίνιτς, Βίντα, Βρσάλικο.

Μέσοι: Μπάντελ, Μπρόζοβιτς, Τσόριτς, Κόβασιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ράκιτιτς, Ρογκ. 

Επιθετικοί: Τσοπ, Ν. Κάλινιτς, Κράμαριτς, Μάντζουκιτς, Πιάκα.

Το αστέρι

Δύσκολα να ξεχωρίσεις έναν, αφού όπως είπαμε και παραπάνω το Big Four θα σηκώσει στις πλάτες του την αποστολή της «Χρβάτσκα» προκειμένου να μπορέσει αρχικά να προκριθεί από τον όμιλο και από εκεί και πέρα, έχει ο (Κροτάτης) Θεός!

Ο προπονητής

Έχοντας αναλάβει την ομάδα από τον Σεπτέμβριο του ’15, ο Άντε Τσάτσιτς μετρά μόλις επτά παιχνίδια στον πάγκο της Κροατίας αν και αήττητος (6-1-0). Τα θέματα της χημείας και της ομοιογένειας είναι μείζοντα για τους Κροάτες που έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως είναι ικανοί για το χειρότερο και για το καλύτερο.