Ο Άντονι Μαρσιάλ έκανε ότι μπορούσε (σκόραρε δις και έγραψε το 1-2) για να χαλάσει την τελευταία παράσταση της Γουέστ Χαμ στο «Upton Park» και να κρατήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε... τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τα «σφυριά» με ανατροπή πέτυχαν μια ιστορική νίκη (3-2) με φόντο την Ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Άντονι Μαρσιάλ έκανε ότι μπορούσε (σκόραρε δις και έγραψε το 1-2) για να χαλάσει την τελευταία παράσταση της Γουέστ Χαμ στο «Upton Park» και να κρατήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε… τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τα «σφυριά» με ανατροπή πέτυχαν μια ιστορική νίκη (3-2) με φόντο την Ευρωπαϊκή έξοδο.  

Μπορεί η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ να «καιγόταν» για τη νίκη, όμως μόνο αυτό δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι του «Upton Park». Με συνολικά τρεις τελικές προσπάθειες σε όλο το 90λεπτο, ότι και να έκανε ο Άντονι Μαρσιάλ, που πέτυχε δύο γκολ, δεν θα μπορούσε να είναι αρκετό. 

Η Γουέστ Χαμ στο τελευταίο της παιχνίδι στο «Upton Park» έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως ήθελε να το… αποχαιρετήσει με μία μεγάλη εμφάνιση και τα κατάφερε. Προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Σακό (10’) και έχασε πολλές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το τετ – α – τετ του Κάρολ (19’) να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς, εκμεταλλευόμενη την τραγική άμυνα των φιλοξενούμενων. 

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κρισιμότερο φετινό της ματς ήταν… αλλού και δεν μπορούσε να φανεί απειλητική για την εστία του Ράντολφ. Παρόλα αυτά, η Γουέστ Χαμ όσες φορές της δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσει το ματς δεν το έκανε και στο 51’ το πλήρωσε. Σε μία αντεπίθεση, ο Μαρσιάλ βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή και έπειτα από γύρισμα του Μάτα δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 72’ είδαν τη Γιουνάιτεντ στην μόλις τρίτη της ευκαιρία να γυρίζει… τούμπα το ματς. Ο Μαρσιάλ με μία περίτεχνη ενέργεια από αριστερά, αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε κάτι σαν σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια θέση και κατάφερε να νικήσει τον Ράντολφ που φέρει ευθύνη για το γκολ.  

Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, πάντως, δεν κράτησαν για πολύ αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αντόνιο ισοφάρισε σε 2-2 και στο 80’ ο Ριντ ολοκλήρωσε την ανατροπή (3-2) της Γουέστ Χαμ, η οποία αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιστορικό «Upton Park».  Μάλιστα, με αυτό το «τρίποντο» τα «σφυριά» ανέβηκαν στην 6η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League και παράλληλα στέρησαν από τη Γιουνάιτεντ την ευκαιρία να κρατάει εκείνη την τύχη στα… χέρια της όσον αφορά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ράντολφ, Αντόνιο, Ριντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Κουγιατέ, Νομπλ, Λανσίνι (84′ Πέδρο Ομπιάνγκ), Παγέτ (91′ Ενέρ Βαλένσια), Άντι Κάρολ, Νιαφρά Σακό (85′ Τόμκινς).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Βαλένσια (87′ Γιανουζάι), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνιντερλέν (46′ Κάρικ), Αντέρ Ερέρα (83′ Λίνγκαρντ), Ρούνεϊ, Μάτα, Μαρσιάλ, Ράσφορντ.