Μετά από ένα εκπληκτικό 90λεπτο η Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε, αλλά το 2-1 δεν ήταν αρκετό για να την στείλει στο Λονδίνο.

Μετά από ένα εκπληκτικό 90λεπτο η Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε, αλλά το 2-1 δεν ήταν αρκετό για να την στείλει στο Λονδίνο. Ομπλακ και Νόιερ απέκρουσαν από ένα πέναλτι, με τον Σλοβένο να σταματά τον Μίλερ και όταν το σκορ ήταν 1-0, ενώ ο Γερμανός δεν επέτρεψε στον Τόρες να εκμεταλλευτεί το δώρο που του έκανε ο Τούρκος διαιτητής στο 83′.

Στο πρώτο ημίχρονο καταιγιστική η Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε το προβάδισμα χάρη στο φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο. Η είσοδος του Καράσκο βελτίωσε την εικόνα των Ισπανών, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 54′ με τον Γκριζμάν. Στο 73′ ο Λεβαντόφσκι έκανε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, όμως οι “ροχιμπλάνκος” έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Αμύνθηκαν σωστά και σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Χιμένες “προσπαθούσε”, ο Ομπλακ σταματούσε

Από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκαν οι διαθέσεις των παικτών του Γκουαρδιόλα. Οι Ισπανοί είχαν την πρώτη σέντρα του αγώνα, όμως κράτησαν περίπου πέντε δευτερόλεπτα την μπάλα στην κατοχή τους. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυχτικά και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν την περιοχή του Νόιερ. Εκτός από δύο σουτ του Γκάμπι έξω από την περιοχή ο Γερμανός γκολκίπερ δεν είδε άλλη φορά τη “στρογγυλή θεά” να πηγαίνει προς το μέρος του.

Την ίδια τύχη δεν είχε ο Ομπλακ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας είχε αρκετή δουλειά και χρειάστηκε πολλές φορές να επέμβει για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι Βαυαροί είχαν την καθολική υπεροχή και απειλούσαν με κάθε ευκαιρία είτε από κοντά, είτε από μακριά. Η μοναδική φορά που νικήθηκε ο Ομπλακ ήταν από το φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο στο 31′, όμως ο Χιμένες έβαλε το… ποδαράκι του προκειμένου να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Ο αμυντικός της Ατλέτικο πήγε να “καθαρίσει” την πρόκριση, καθώς δύο λεπτά αργότερα κράτησε τον Χάβι Μαρτίνεθ στην περιοχή και “ανάγκασε” τον Τούρκο διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Μίλερ εκτέλεσε το πέναλτι, με τον Ομπλακ να πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνία και να κρατά τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή τιμή της.

Το πλάνο του Σιμεόνε…

Ο Σιμεόνε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έριξε στη μάχη τον Καράσκο στη θέση του… αρνητικού Φερνάντες. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, καθώς η Ατλέτικο παρουσιάστηκε με περισσότερη… επιθετική διάθεση. Πέρασαν μόλις εννιά λεπτά στην… επανάληψη για να βγουν στο χορτάρι τα σχέδια του Σιμεόνε. Ο Τόρες συνδυάστηκε άψογα με τον Γκριζμάν και ο Γάλλος απέναντι από τον Νόιερ “εκτέλεσε” σωστά και έφερε το ματς στα ίσια, ανεβάζοντας παράλληλα το πήχη της δυσκολίας για τους Γερμανούς.

Ο Γκουαρδιόλα έβλεπε την ομάδα του να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ομπλακ. Γι αυτό και απέσυρε τον Ντάγκλας Κόστα και έβαλε στη θέση του Βραζιλιάνου τον Κομάν. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν περισσότερη κίνηση από τα άκρα και στο 74′ έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Η παλικαρίσια κεφαλιά του Βιδάλ έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι με τον ίδιο τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά και να κάνει το 2-1.

Η συνέχεια ήταν αυτή που περίμεναν όλοι. Το σύνολο του Γκουαρδιόλα να πιέζει συνεχώς για το 3-1, σκορ που θα έστελνε την Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την Ατλέτικο να προσπαθεί να βγει στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές ο Τσακίρ μετέτρεψε το φάουλ έξω από την περιοχή σε πέναλτι. Ο Χάβι Μαρτίνεθ ανέκοψε αντικανονικά τον Τόρες τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από την γραμμή, όμως ο Τούρκος ρέφερι και οι βοηθοί του είδαν παράβαση εντός. Ο Νόιερ μιμήθηκε τον Ομπλακ και απέκρουσε το σουτ του Τόρες από την άσπρη βούλα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδος του για την πρόκριση.

Ολοι οι παίκτες της Ατλέτικο είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Ομπλακ, ο οποίος δε νικήθηκε άλλη φορά και έτσι οι Ισπανοί πανηγύρισαν την πρόκριση τους στον τελικό για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια.

Διαιτητής: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Μαρτίνεθ – Χιμένεθ  

Μπάγερν Μονάχου (Πέπε Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73΄ Κίνγκσλεϊ Κόμαν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46΄ Φερέιρα-Καράσκο), Κόκε (90΄ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82΄ Τόμας), Τόρες