Στις 7 Μαΐου του 2006, η Άρσεναλ είπε «αντίο» στο Χάιμπουρι μετά από 93 χρόνια έντονων συγκινήσεων και σημαντικών επιτυχιών. Το γηπεδο άνοιξε τις πύλες του στις 6 Σεπτεμβρίου του 1913.

Στις 7 Μαΐου του 2006, η Άρσεναλ είπε «αντίο» στο Χάιμπουρι μετά από 93 χρόνια έντονων συγκινήσεων και σημαντικών επιτυχιών. Το γηπεδο άνοιξε τις πύλες του στις 6 Σεπτεμβρίου του 1913.
Οι φίλοι των Λονδρέζων παρά την μετακόμιση της ομάδας στο εντυπωσιακό και σύγχρονο «Έμιρεϊτς», δεν ξεχνούν ποτέ αυτή την ημερομηνία.

Tο ιστορικό «Χάιμπουρι» που ονομάστηκε έτσι λόγω της θέσης του, στο οποίο μάλιστα δόθηκε από τον σύλλογο το στοργικό ψευδώνυμο «Home of Football», ανοίγει τις πύλες του στο Βόρειο Λονδίνο.

Το «Μέινορ Γκράουντ» στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο αποτελεί παρελθόν για τον σύλλογο. Για την Division Two, λοιπόν παρουσία 20.000 θεατών οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-1 της Λέστερ. Ήταν η απαρχή μίας ένδοξης ιστορίας αυτού του γηπέδου. 
Το αρχικό Στάδιο είχε κατασκευαστεί μέσα σε λίγους μήνες, με κόστος 125.000 λίρες, σε τοποθεσία τοπικού κέντρου αναψυχής του Κολλεγίου Θεότητας του St John, με αντίτιμο 20.000 λίρες.

Το γήπεδο σχεδιάστηκε από τον Άρτσιμπαλντ Λιτς, Σκωτσέζο αρχιτέκτονα πολλών ποδοσφαιρικών γηπέδων της εποχής  Με τη μίσθωση συμφωνήθηκε  ότι δεν έπρεπε να γίνονται αγώνες στις «ιερές μέρες» και ότι δεν θα δίνονταν στο γήπεδο κανένα «μεθυστικό οινόπνευμα»! Ωστόσο, αυτές οι διατάξεις μειώθηκαν μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Το Χάιμπουρι είχε χωρητικότητα 60.000 θεατών ως τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τότε οι εξέδρες ορθίων μετατράπηκαν σε θέσεις καθήμενων για λόγους ασφαλείας. Έτσι, από το 1993 η χωρητικότητά του μειώθηκε στις 38.419 θέσεις, οι οποίες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν ακόμα λιγότερες αφού ένα μέρος δινόταν σε χορηγούς και δημοσιογράφους. Γι’ αυτό τις σεζόν 1998–99, 1999–2000 η Αρσεναλ έδινε τα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Στάδιο Γουέμπλεϊ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2.000 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μέσα στο πέρασμα αυτών των χρόνων, η Άρσεναλ έδωσε 2010 παιχνίδια για όλους τους θεσμούς στο «Χάιμπουρι». Για το πρωτάθλημα είχε 981 νίκες, 412 ισοπαλίες και 296 ήττες. Για το FA Cup 92 νίκες, 32 ισοπαλίες και 18 ήττες, για το Λιγκ Καπ 69 νίκες, 14 ισοπαλίες και 15 ήττες, για την Ευρώπη 50 νίκες, 17 ισοπαλίες και εννέα ήττες, ενώ τέλος για το Τσάριτι Σιλντ, τέσσερις νίκες και μία ήττα



ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ «ΑΝΤΙΟ»

Στις 7 Μαΐου του 2006, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, έδινε την τελευταία της ποδοσφαιρική παράσταση στο «Χάιμπουρι», πριν μετακομίσει στο υπερσύγχρονο «Έμιρεϊτς».
Ήταν ένας αγώνας με ιδιαίτερη σημασία για τους Λονδρέζους, όχι μόνο γιατί ήθελαν να αποχαιρετήσουν με νίκη το ιστορικό αυτό γήπεδο, αλλά και γιατί με νίκη και «στραβοπάτημα» της Τότεναμ, θα «σφράγιζαν» το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση η Άρσεναλ επικράτησε 4-2 της Γουίγκαν, με τον «σεληνιασμένο» Τιερί Ανρί να πετυχαίνει χατ τρικ.

ΣΤΟ «ΕΜΙΡΕΪΤΣ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Το «Χάιμπορι» θα είναι πάντα το πνευματικό σπίτι της Αρσεναλ, αλλά το «Έμιρεϊτς» θεωρήθηκε το κλειδί για το μέλλον. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής στον χώρο, τον Φεβρουάριο του 2004 μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης. Οι επιβλητικές βόρειες και νότιες γέφυρες ήταν εγκατεστημένες εντός έξι μηνών και, τον Οκτώβριο του 2004, ο χώρος ονομάστηκε επίσημα «Emirates Stadium».

Ο πρώτος αγώνας, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου του 2006, όταν η Άρσεναλ αντιμετώπισε τον Άγιαξ (για την ιστορία, 2-1 νίκησε η Άρσεναλ)  σε αγώνα προς τιμήν του θρυλικού Ολλανδού επιθετικού Ντένις Μπέργκαμπ. Το πρώτο επίσημο ματς ήταν με την Άστον Βίλα, για την Premier League.
Με συνολική χωρητικότητα 60.260 και με περισσότερες από 150 executive σουίτες, το «Εmirates» αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια και τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Αγγλία, μετά το Γουέμπλεϊ και το Όλντ Τράφορντ».