Η Τότεναμ αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Μπάγερν Μονάχου και θέλει να υπενθυμίσει στο Γκάρι Λίνεκερ ότι διαφωνεί μαζί του…

Για 5η διαδοχική σεζόν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ η Τότεναμ συναντά στο δρόμο της γερμανική ομάδα.
 
Ωστόσο είναι η πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια που η Τότεναμ συναντά τη Μπάγερν Μονάχου, μετά από το Δεκέμβριο του 1983 όταν στη διαδρομή τους προς την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τα «σπηρούνια» είχαν αποκλείσει τους Βαυαρούς στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. 

Είναι παράλληλα και η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς οι προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις τους διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και του Κυπέλλου Κυπελλούχων. 

Σε τέσσερις αναμετρήσεις λοιπόν μέχρι στιγμής οι Βαυαροί προηγούνται με βραχεία κεφαλή, έχοντας δύο νίκες, έναντι μιας  των Άγγλων ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. 

Μοιρασμένες και οι προκρίσεις με μία για κάθε πλευρά, τις περιόδους 1982/83 και 1983/84.

Η Τότεναμ έχει αντιμετωπίσει είκοσι τέσσερις φορές γερμανική ομάδα κι έχει το πάνω χέρι με δεκατρείς νίκες. Έχει ηττηθεί οκτώ φορές, ενώ τρία ματς έμειναν στην ισοπαλία. 

Άκρως κυριαρχική είναι εντός έδρας απέναντι στους Γερμανούς η Τότεναμ, ανατρέποντας τη γνωστή ρήση του Γκάρι Λίνεκερ (που φόρεσε για μια τριετία τη φανέλα των Λονδρέζων) για την έκβαση του ποδοσφαίρου όταν αγωνίζονται οι Γερμανοί. 

Σε ένδεκα εντός έδρας ματς οι Λονδρέζοι μετρούν οκτώ νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία κόντρα σε ομάδες από τη Γερμανία. 

Την ίδια ώρα η Μπάγερν Μονάχου μετρά σε είκοσι τρία ματς στο Νησί, έξι νίκες, εννέα ισοπαλίες κι οκτώ ήττες.