Οι παίκτες του Ολυμπιακού κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων του παρά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου. Ελ Αραμπί και Γκιλιέρμε οι σκόρερ των Πειραιωτών!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 από την Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο, αν και άνοιξε το σκορ με τον Ελ Αραμπί (23′). Η Μπάγερν βρήκε δυο γκολ με τον Λεβαντόφσκι (34′, 62′) και τρίτο με τον Τολισό στο 75′. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να επιστρέψουν μετά το γκολ του Γκιλιέρμε στο 79′, όμως τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε. 

Πως έπαιξαν 

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επιφύλαξε εκπλήξεις και ξεκίνησε με τους Σεμέδο και Μεριά στα άκρα, Ομάρ δεξιά και Τσιμίκα αριστερά. Τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Γκιλιέρμε, Καμαρά και μπροστά τους τον Μπουχαλάκη. Η τριάδα της μεσοεπειθετιής γραμμής ήταν ο Μασούρας αριστερά, ο Ποντένσε δεξιά και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.
Ο Κόβατς έπαιξε με τους Παβάρ και Ερνάντες στην άμυνα, Κίμιχ και Αλάμπα στα πλάγια, Τιάγκο και Μαρτίνεθ σαν αμυντικά χαφ. Στον άξονα ο Κοουτίνιο, δεξιά ο Μίλερ, αριστερά ο Γκνάμπρι και στην κορυφή ο Λεβαντόφσκι. 

Διαβασμένος, παθιασμένος, ακούραστος!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα το πρώτο πιεστικό διάστημα το οποίο αναμενόταν από την Μπάγερν και δραστηριοποιήθηκε και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Πέδρο Μαρτίνς σημάδεψε τη δεξιά πλευρά των Βαυαρών με Μίλερ και Κίμιχ και οι Τσιμίκας και Μασούρας βρήκαν ευκαιρίες με το “καλημέρα” στο ματς. Ήταν ο πρώτος πονοκέφαλος για τον Κόβατς. Η Μπάγερν βέβαια είχε την κατοχή της μπάλας και με εκπληκτική κυκλοφορία έφτασε στις πρώτες τελικές στο παιχνίδι στο 6′ και στο 13′ με τον Κοουτίνο, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Ζοσέ Σα. 

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει περισσότερο θράσος και να κερδίζει μέτρα προς την περιοχή της Μπάγερν. Στο 18ο λεπτό ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ και σένταρε για τον Γκιλιέρμε, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σούταρε εκτός εστίας. Ήταν η πρόγευση της φάσης του 23ου λεπτού. Οι πολυτιμότεροι των ερυθρόλευκων στο πρώτο μέρος, Μασούρας και Τσιμίκας συνεργάστηκαν εξαιρετικά με γρήγορο over lap του δεύτερου. Ο Τσιμίκας έβαλε σημάδι το κεφάλι του Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα, να σκοράρει! Ήταν το έβδομο γκολ του Ελ Αραμπί και φυσικά ξεσήκωσε το “Γ. Καραϊσκάκης”! 

Στο 31ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τους Μασούρα και Τσιμίκα να διαλύουν ξανά την ανασταλτική λειτουργία της Μπάγερν από τα αριστερά. Ο Τσιμίκας έκανε γύρισμα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ερνάντες έκοψε με ρίσκο, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Νόιερ. Λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ! 

Κάπου εκεί ο Κόβατς ανακάτεψε την τράπουλα με τον Γναμπρι να έρχεται δεξιά, τον Κοουτίνιο αριστερά και τον Μίλερ πίσω από τον Λεβαντόφσκι. Η αλλαγή του Γερμανού τεχνικού απέδωσε άμεσα καρπούς και στο 34′ ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε 1-1. Ο Μίλερ έκανε αρχικά bicycle kick με τον Σα να αποκρούει και την μπάλα να στρώνεται στον Πολωνό φορ σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση! Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Μπάγερν έχασε δύο ευκαιρίες με τον Κοουτίνιο στο 39′ (σαφώς πιο σημανική) και τον Μίλερ στο 44′, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε!

Καυτό ξεκίνημα, κρύα προσπέραση!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με θέρμη για δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με Μασούρα (46′), Μεριά (47′) και Μπουχαλάκη (51′). Η Μπάγερν για δέκα τουλάχιστον λεπτά βρέθηκε στα σκοινιά, ωστόσο η ομάδα του Μαρτίνς δεν κατάφερε βρει ουσία και δεύτερο γκολ! Στο 58ο λεπτό ο τραυματίας Ερνάντες αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Τολισό. Λίγα λεπτά αργότερα η Μπάγερν Μονάχου ολοκληρωσε την ανατροπή με σκόρερ ξανά τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά – πάσα του Μίλερ μετά από επέμβαση του Μεριά μέσα στην περιοχή και από κοντά έγραψε το 2-1. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ του Λεβαντόφσκι, μέσω του VAR και ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα.

O Μαρτίνς φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή στο 69 και την έκανε πιο επιθετική με τον Λοβέρα στη θέση του Μπουχαλάκη. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να χάνει τις δυνάμεις και την πίστη του μετά το δεύτερο γκολ της Μπάγερν και ήρθε και το 3-1 στο 75ο λεπτό! Ο Κοουτίνιο σόυταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόνταρε στον Σεμέδο και στρώθηκε στον Τολισό, ο οποίος με ωραίο σουτ χρίστηκε σκόρερ! 

Στο 79′ ο Γκερέρο πήρε τη θέση του Μασούρα ο οποίος τα έδωσε όλα και κουράστηκε και στο ίδιο λεπτό ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Γκιλιέρμε! Ο Βραζιλιάνος βρήκε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα αφού κόντραρε στο χέρι του Τιάγκο κατέληξε στην εστία του Νόιερ! 

Ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 88ο λεπτό με τον Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος πήρε ατομική ενέργεια από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα περίτεχνα, αλλά η μπάλα από το σουτ καέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ! Ο Μαρτίνς στο ίδιο λεπτό πέρασε και τον Ραντζέλοβις στο παιχνίδι, θέλοντας να τα παιξει όλα για όλα, στη θέση του Καμαρά. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε τη μορφή “ροντέο” με τον Ολυμπιακό να απειλεί από εκτελέσεις κόρνερ και την Μπάγερν να βγαίνει σε μια φαρμακερή αντεπίθεση, όμως ο Τσιμίκας σταμάτησε το σουτ του Κοουτίνιο. 

Οι ερυθρόλευκοι έμειναν χωρίς νίκη στον Β όμιλο, ενώ η Μπάγερν έκανε το 3 στα 3 και πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό στο Μόναχο στις 6 Νοεμβρίου! 

Bαθμολογία
Μπάγερν Μονάχου 9 (13-4)
Τότεναμ 4 (9-9)
Ερυθρός Αστέρας 3 (3-9)
Ολυμπιακός 1 (5-8)

4η αγωνιστική
Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός (19:55)
Ερυθρός Αστέρας-Τότεναμ (22:00)

5η αγωνιστική
Τότεναμ-Ολυμπιακός (22:00)
Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου (22:00)

6η αγωνιστική
Μπάγερν Μονάχου-Τότεναμ (22:00)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (22:00)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (88′ Ραντζέλοβιτς), Μπουχαλάκης (69′ Μπουχαλάκης), Ποντένσε, Μασούρας (78′ Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Μπάγερν (Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Παβάρ, Ερνάντες (59′ Μπόατενγκ), Αλάμπα, Τιάγκο, Μαρτίνεθ (46′ Τολισό), Κοουτίνιο, Μίλερ (86′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι