Στο +11 από τη Σίτι η Λίβερπουλ! (video)

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν στο «Άνφιλντ» της Μπράιτον με 2-1 χάρη σε δύο κεφαλιές του Φαν Ντάικ, έφτασαν τις 13 νίκες κι αύξησαν τη διαφορά τους από την πρωταθλήτρια Σίτι στους 11 βαθμούς.

Έστω και αγχωτικά προς το τέλος, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπράιτον με 2-1, φτάνοντας τους 40 βαθμούς με 13 νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας την πρωταθλήτρια Μάνστεστερ Σίτι 11 βαθμούς πίσω της, με τις δύο ομάδες να έχουν ολοκληρώσει την 14η αγωνιστική. 

Τα θεμέλια της νίκης τέθηκαν στο πρώτο ημίχρονο χάρη σε δύο κεφαλιές του Φαν Ντάικ (στο 18’ και στο 24’) από δύο στατικές φάσεις του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ένα φάουλ κι ένα κόρνερ. 

Ο Ολλανδός έγινε ο πρώτος παίκτης στο τρέχον πρωτάθλημα που πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιά στο ίδιο παιχνίδι, με την ομάδα του Κλοπ να φτάνει τα 40 γκολ από στατικές φάσεις (προσμετρώντας και τα πέναλτι) από την εκκίνηση της προηγούμενης σεζόν.     

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εφησύχασαν, δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους με την Μπράιτον να παίρνει την κατοχή και να αφυπνίζεται. 

Στο 76’ ο Άλισον Μπέκερ αποβλήθηκε ορθώς με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού άγγιξε την μπάλα με το χέρι εκτός μεγάλης περιοχής κι από το φάουλ ο Ντανκ μείωσε σε 2-1, με τον Άντριαν να καθυστερεί χαρακτηριστικά να διαμορφώσει το τείχος του και τον Άγγλο να σκοράρει με ένα απλό πλασέ, δίχως πάντως να αλλάζει κάτι μέχρι τέλους, παρά τις προσπάθειες των «Γλάρων». 

Την Τετάρτη (4/12) η Λίβερπουλ υποδέχεται την Έβερτον στο ντέρμπι της πόλης στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, ενώ η Μπράιτον έχει εκτός έδρας αποστολή την Πέμπτη (5/12) με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (78’ Άντριαν), Σαλάχ (69’ Λώλανα), Φιρμίνο (76’ Οριγκί), Μανέ

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια (69’ Αλσάτε), Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερν, Μπισουμά (69’ Τροσάρ), Στίβενς, Πρέπερ,  Γκρος, Κόνολι (76’ Μοπέ), Μόι

Προπονητής: Γκρέιαμ Πότερ
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.