Πρόκριση στο… ρελαντί για την ΑΕΚ (video)

Μέσα σε τρία λεπτά “καθάρισε” την πρόκριση η ΑΕΚ, η οποία σε ένα ήρεμο βράδυ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και πήρε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Μέσα σε τρία λεπτά “καθάρισε” την πρόκριση η ΑΕΚ, η οποία σε ένα ήρεμο βράδυ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και πήρε το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πέτρος Μάνταλος και Χρήστος Αλμπάνης “υπέγραψαν” την άνετη πρόκριση της Ένωσης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλος άτυχος ο Παουλίνιο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 12’ με φόβους για κάταγμα στον αγκώνα.

Ακίνδυνος επιθετικά ο Αστέρας που έδειξε να μην πιστεύει ότι μπορούσε να φτάσει στην πρόκριση. 

Ο Παναιτωλικός επόμενο εμπόδιο στο δρόμο της ΑΕΚ και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Τα πλάνα των προπονητών
Με αρκετές αλλαγές η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα και 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Τσιντώτας, δεξιά ο Παουλίνιο, αριστερά ο Χουλτ και κέντρο άμυνας οι Βράνιες, Σβάρνας. Τριάδα στα χάφ οι Κρστίτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, δεξιά ο Βέρντε, αριστερά ο Αλμπάνης και κορυφή ο Λιβάια. 

Για τον Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με Παπαδόπουλο στην εστία, τετράδα στην άμυνα τους Κώτσιρα, Πασαλίδη, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ, αμυντικά χαφ τους Βαλιέντε και Μπόρχα, δεξιά τον Μαρκ Φερνάντες, αριστερά τον Χαουρέγκι, στον άξονα τον Μπελόκ και στην κορυφή το Μπαράλες.

“Καθάρισε” την πρόκριση σε τρία λεπτά, έχασε τον Παουλίνιο

Άτυχος στάθηκε ο Παουλίνιο, καθώς στο 9ο λεπτό δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Χαουρέγκι, ο οποίος του κλείδωσε το χέρι και στο πέσιμο φάνηκε να υπάρχει ζημιά στον δεξιό αγκώνα του. Έτσι, ο αγώνας τελείωσε πρόωρα για τον Πορτογάλο με τον Μπακάκη να περνάει αναγκαστικά στον αγώνα. 

Η ΑΕΚ ευτύχησε στις πρώτες δύο τελικές να βρει δύο γκολ. Το πρώτο στο 14ο λεπτό έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια με τον Λιβάια να σερβίρει στον Μάνταλο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο για να ανοίξει το σκορ.
 

Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κρστίτσιτς να δημιουργήσει γκολ, βγάζοντας με εξαιρετική κάθετη σε θέση βολής τον Αλμπάνη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. 

Τα δύο γρήγορα γκολ της Ένωσης θα έλεγε κανείς ότι έβαλαν και την… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχε ο Αστέρας να κάνει την έκπληξη. Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους χωρίς να απειληθούν μάλιστα σε κανένα χρονικό σημείο. 

Έγινε για να γίνει
Η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν διαφοροποιήθηκε και πολύ. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε το τρίτο γκολ με τον Αστέρα να παραμένει ακίνδυνος προς την εστία του Τσιντώτα.

Στο 57’, ο Λιβάια με… περιπετειώδη τρόπο έστρωσε στον Αλμπάνη, ο οποίος από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο για το 3-0. Λιγοστές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με τον Μάνταλο στο 68’ να κάνει ωραία κίνηση, το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε όμως δεν βρήκε εστία.

Για τον Αστέρα έπρεπε να περάσουν 70 λεπτά για την πρώτη του τελική στον αγώνα και αυτή ήρθε από το πόδι του Μπαράλες, ο οποίος σούταρε στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Ο Μάρκο Λιβάια ήταν από τους πιο δραστήριους ψάχνοντας το γκολ και στο 80’ σούταρε μέσα από την περιοχή για να μπλοκάρει σταθερά ο Παπαδόπουλος. Στο 84′, κεφαλιά του Πασαλίδη πάνω από την εστία του Τσιντώτα που γενικώς δεν χρειάστηκε να επέμβει στον αγώνα. 

Οι συνθέσεις: 
ΑΕΚ: Τσιντώτας – Παουλίνιο (12’ Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ – Κρστίτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (91′ Σαμπανάτζοβιτς) – Βέρντε (71′ Γιακουμάκης), Αλμπάνης, Λιβάια.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ – Βαλιέντε, Μπόρχα – Χαουρέγκι (65’ Ιγκλέσιας), Μαρκ Φερνάντες (58’ Κρέσπι), Μπελόκ (58’ Ριέρα) – Μπαράλες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.