Η Βρετανία είναι σήμερα μια χώρα-φάντασμα, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι μένουν στο σπίτι, με τις περιπτώσεις κρουσμάτων από τον κορωνοϊό να αγγίζουν τις 1.391. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε κατάσταση «πολέμου».

Η Βρετανία είναι σήμερα μια χώρα-φάντασμα, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι μένουν στο σπίτι, με τις περιπτώσεις κρουσμάτων από τον κορωνοϊό να αγγίζουν τις 1.391. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε κατάσταση «πολέμου».

Πολυσύχναστα μέρη του Λονδίνου, μοιάζουν ακατοίκητα, καθώς η «μάχη» της χώρας εναντίον του ιού επιταχύνεται.
Πολλά γραφεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως. Οι σταθμοί έχουν μείνει κενοί, με τα καυτά σημεία του Κέιμπριτζ και του Γιούστον στο Λονδίνο, να είναι πολύ πιο ήσυχα από ότι συνήθως, το πρωί της Δευτέρας.

Τα θύματα από τον φονικό ιό, έφτασαν από 21 την Κυριακή σε 35 τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου του 59χρονου Νικ Μάθιους, του νεότερου θύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αριθμός κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Υφυπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι οι ηλικιωμένοι θα ενημερωθούν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για τέσσερις μήνες καθώς οι περιπτώσεις κρουσμάτων ανεβαίνουν ολοταχώς και εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες Βρετανοί είναι πιθανόν να εργάζονται από το σπίτι για το προσεχές μέλλον, καθώς η Βρετανία ενώνει την προσπάθεια της με τις χώρες όλου του κόσμου, μειώνοντας τις καθημερινές δραστηριότητες.

Οι άδειοι δρόμοι είναι ένα κοινό θέαμα, ενώ το χάος συνεχίζεται και η χώρα προσπαθεί να νικήσει τον ιό-δολοφόνο. Σημαντικές εταιρείες στο Λονδίνο – συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, Deloitte, Google και HSBC – έχουν ενεργοποιήσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την πανδημία, καθώς το προσωπικό τους εργάζεται από σημεία υποστήριξης και από το σπίτι.

Η Apple, η Nike και οι Urban Outfitters κλείνουν τα καταστήματα, ενώ άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο Χιου Πένινγκτον, Ομότιμος καθηγητής Βακτηριολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεν έχει πει ακόμη ότι θα κλείσει τα γραφεία, έτσι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν οι ίδιες μέτρα και αναγκάζουν το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι και το κάνουν αυτό ως προφύλαξη.

Θα έλεγα ότι εξακολουθεί να είναι απίθανο να συρρικνωθεί ο ιός πηγαίνοντας στην εργασία, αλλά εάν έχετε την επιλογή να εργαστείτε από το σπίτι τότε αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο ακόμη περισσότερο.
Το ερώτημα είναι, πόσο κοντά έρχεστε σε επαφή με άλλους στην εργασία;
Αυτός ο ιός χρειάζεται 15 λεπτά στενής επαφής με κάποιον που τον μεταφέρει, για να έχετε μια λογική πιθανότητα να τον κολλήσετε. Για παράδειγμα, αν εργάζεστε ως χειριστής ελέγχου σε ένα κατάστημα, τότε η αλληλεπίδραση με έναν αγοραστή δεν είναι πιθανό να είναι αρκετά μεγάλη για να μεταβεί από τον Α στον Β.

Είναι το ίδιο με πολλές εργασίες που έρχονται σε επαφή με πελάτες. Για παράδειγμα, ένας σερβιτόρος δεν θα βρισκόταν σε τραπέζι αρκετή ώρα για να μεταδοθεί ο ιός.
Αλλά αν κάποιος που είναι μολυσμένος βήχει ή φτερνίζεται πάνω σας απευθείας, τότε τα σταγονίδια μπορούν να σας μολύνουν,  αυτό συνιστά πολύ υψηλότερο κίνδυνο».