Πρόκειται για μια εθνική ομάδα που έχει πιστούς οπαδούς, όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ποτέ Euro. Μήπως το προσεχές καλοκαίρι είναι η ευκαιρία των λιονταριών;

Στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις μέχρι τώρα οι Άγγλοι πήγαιναν με ύφος δυσανάλογο του μόλις ενός παγκοσμίου κυπέλλου και κανενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θεωρούσαν εαυτούς φαβορί και στο τέλος καταποντίζονταν. Η κατάσταση άλλαξε στο περασμένο μουντιάλ,, όταν προσγειωμένοι και με σωστή δουλειά και καθοδήγηση από τον Σαουθγκέιτ, λίγο έλειψε να φτάσουν στον τελικό.

Ο νεαρός τεχνικός με τη μετατόπιση του Euro το καλοκαίρι του 21, θα έχει “ευχάριστο πονοκέφαλο”, όπως λέει το χαριτωμένο κλισέ. Κι αυτό γιατί αν συνεχίσουν ορισμένοι νεαροί να αγωνίζονται όπως τώρα, θα χτυπήσουν με δύναμη την πόρτα της ενδεκάδας.

Τα ονόματα των Σάκα, Φοντέν και Γκρίνγουντ ξεχωρίζουν. Ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ έχει εκπροσωπήσει την Αγγλία τόσο στην U-16 όσο και στην U-19 και αυτά που κάνει φέτος με τους κανονιέρηδες (3 γκολ-9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), κάνουν τον Σαουθγκέιτ να τρίβει τα χέρια του. το μόνο “πρόβλημα” είναι ότι λόγω της νιγηριανής του καταγωγής, θα μπορούσε να διαλέξει την αφρικανική εθνική ομάδα. Ο ίδιος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ο Φοντέν παρακολουθείται στενά και μάλιστα κλήθηκε για τα φιλικά στο τέλος του μηνός, που αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Η αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σημαίνει πως θα έχει χρόνο να λάμψει με την Μάντσεστερ Σίτι.

Για τον Γκρίνγουντ μόνο καλά λόγια έχει να πει ο Σαουθγκέιτ, με τον ακραίο της Γιουνάιτεντ να έχει “κλέψει” την καρδιά του ομοσπονδιακού του προπονητή με τα 12 γκολ και τις εν γένει εμφανίσεις του φέτος.

Επειδή μιλάμε για δύο 18χρονους και έναν στα 19, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους υπόλοιπους νεαρούς, όπως ο Σάντσο, ο Γκρίλις, ο Τομόρι και ο Ράσφορντ. Η εμπειρία δε λείπει και την εξασφαλίζει η παρουσία των Μαγκουάιρ, Χέντερσον και του αρχηγού Χάρι Κέιν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην πιθανή ενδεκάδα της Αγγλίας για το Euro 2021