Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρομοίασε την εικόνα με το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων με τους νεκρούς του Μπέργκαμο, σαν μια γροθιά στο πρόσωπο.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρομοίασε την εικόνα με το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων με τους νεκρούς του Μπέργκαμο, σαν μια γροθιά στο πρόσωπο. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία όλων και πως ναι μεν στεναχωρήθηκε για την αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως μετά συνειδητοποιήσει πως άλλα πράγματα είναι σημαντικότερα. 

Αρχικά, ο Μαντσίνι δήλωσε για τις εικόνες από το Μπέργκαμο: “Ήταν σαν να δέχεσαι δυνατή γροθιά στο πρόσωπο. Είμαι σοκαρισμένος από την κατάσταση στη Λομβαρδία, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Στεναχωρήθηκα όταν αναβλήθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες όπως στο Μπέργκαμο τα ξεχνάς όλα. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Το ξεχνάμε όλοι, αλλά ήρθε ο ιός να μας το θυμίσει με βάρβαρο τρόπο”.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός προπονητής συμπλήρωσε: “Δεν ξέρω τι θα γίνει και ούτε υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως μπορεί να κάνει προβλέψεις. Και εγώ συνέχιζα τον σχεδιασμό μου για το Euro και τώρα δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και κανείς δεν μπορούσε να είναι προετοιμασμένος για τέτοιες σκληρές εικόνες”.