Στόχοι που κοστίζουν, αλλά συμφέρουν

Οι Τζακ Γκρίλις, Τζέιντον Σάντσο, Λιρόι Σανέ, Μούσα Ντεμπελέ και Τίμο Βέρνερ είναι οι πέντε νεαροί παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι περιμένουν να περάσει η τρικυμία προκειμένου να ρίξουν τις επίσημες προτάσεις στο τραπέζι. Στο μυαλό των ομάδων υπάρχουν στόχοι και δεν είναι καν 25 ετών…

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ψάχνει παίκτη με ηγετικά προσόντα για να βρεθεί στο πλευρό του Πορτογάλου Μπρούνο Φερνάντες που ήρθε για να κάνει την διαφορά. Ο αρχηγός της Άστον Βίλα (παλεύει για την σωτηρία της) Τζακ Γκρίλις διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά, μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα, μπορεί να παίξει χωρίς αυτή, μπορεί να ανοίξει χώρους, να μοιράσει παιχνίδι, να τσαλακωθεί, αλλά και να σκοράρει. Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ θα αξιώσει ένα τρελό ποσό με φήμες να λένε για 80 εκατομμύρια λίρες, με τη Γιουνάιτεντ να είναι διατεθειμένη να σπρώξει χρήματα, αλλά κάτω από 60 εκατομμύρια. Φέτος πρόλαβε να σκοράρει 9 γκολ και μην ξεχνάτε, είναι μόλις 24 ετών.

Ο Νορβηγός είναι δεδομένο πως θα αγοράσει παίκτη και το πιο καυτό όνομα  που κυκλοφορεί στην αγορά είναι ο Τζέιντον Σάντσο. Η Μπορούσια είναι δεδομένο πως επιθυμεί να τον κρατήσει λίγο ακόμα, όμως δύσκολα θα περιμένει καθώς οι μνηστήρες θα πιέσουν ασφυκτικά. Οι Βεστφαλοί αν μην τι άλλο γνωρίζουν πολύ καλά πως το ποσό που θα ζητήσουν θα είναι μεγάλο, καθώς ο Άγγλος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η γερμανική ομάδα χαρίζει όμορφες στιγμές ποδοσφαίρου και ο Σάντσο είναι έτοιμος να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ εφόσον του ζητηθεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά μονάχα σε ομάδα που θα παίζει στο champions league. Διψήφιο αριθμό σε γκολ (17) και ασίστ (19) σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχουν αρκετοί σε υψηλό επίπεδο.

Ο άτυχος της περσινής χρονιάς ακούει στο όνομα Λιρόι Σανέ. Ο 24χρονος Γερμανός έχασε ολόκληρη την σεζόν εξαιτίας τραυματισμού και ο Γουαρδιολα στερήθηκε ένα ποδοσφαιριστή ικανό για τα πάντα. Γρήγορος, έξυπνος, με σουτ, εξαιρετική σέντρα, καθόλου εγωιστής και έφεση στο γκολ. Η  Μπάγερν Μονάχου τον θέλει σαν τρελή και επιθυμεί τον επαναπατρισμό του εδώ και χρόνια, όμως με τις τελευταίες εξελίξεις ίσως να μην δώσει τα χρήματα που έδινε στο παρελθόν για να τον αποκτήσει. Αυτό δίνει την ευκαιρία στη Σίτι να του προσφέρει νέο συμβόλαιο εφόσον και ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στο ”νησί”. Πρόπερσι που άρχισε να ζεσταίνεται καθώς βρισκόταν ήδη ένα χρόνο στους ”πολίτες” μοίρασε 17 ασίστ και πέτυχε 10 γκολ, πέρσι στην τελευταία του σεζόν πριν χτυπήσει έβγαλε 14 ασίστ και σκόραρε άλλες τόσες. 

Η Τσέλσι είναι μία ομάδα που θα κινηθεί για ποδοσφαιριστές καθώς έληξε η τιμωρία της και ο Φρανκ Λάμπαρντ θέλει εμπειρία και ταλέντο. Ο Γάλλος της Λιόν Μούσα Ντεμπελέ αρέσει στον Άγγλο τεχνικό
με την Λιόν ”μανούλα” στις διαπραγματεύσεις, να αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Στη Σκωτία και την Γκλασκώβη μέσα σε δύο γεμάτα χρόνια πέτυχε 26 γκολ, στη Γαλλία έχει σημειώσει σε 1.5 χρονιά 31 γκολ. Η Αγγλία είναι πρόκληση και πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Ο Ντεμπελέ είναι μια καλή περίπτωση και μόλις 23 ετών, όμως ίσως ο Λάμπαρντ θα πρέπει να σκεφτεί πως ο έμπειρος Ολιβιέ Ζιρού έχει εύκολα ακόμα ένα χρόνο να δώσει, ίσως και παραπάνω. Η περίπτωση του Σάντσο φαντάζει ιδανική για τις πτέρυγες, όμως ο παλιός παίκτης της Σέλτικ φαντάζει πολύ πιο εύκολη επιλογή από τον Άγγλο που διατηρεί και εξαιρετικές σχέσεις με αρκετούς συμπαίκτες του στην Εθνική.

Ο 24χρονος Τίμο Βέρνερ είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή του από την Λειψία.Οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Γερμανός επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2023 και αν κάποιος τον θέλει άμεσα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον με τον Γιούργκεν Κλοπ να τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον συμπατριώτη του. Οι ”κόκκινοι” θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που επικρατεί και να ρίξουν τις τιμές, εκτός αν ο Βέρνερ αποφασίσει να παραμείνει στο σύλλογο και να γίνει σημαία (δύσκολο).  Κάθε χρονιά την ολοκληρώνει με διψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ φέτος πρόλαβε να βάλει σε 25 αγώνες πρωταθλήματος 21 γκολ! Για να παίξει βασικός ο Βέρνερ στο Άνφιλντ, θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος από την τριάδα (Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο), εκτός αν έρθει και αποτελέσει ρεζέρβα σούπερ πολυτελείας ή αν βρεθεί κάποια ομάδα που θα δώσει πάνω από 100εκ. ζεστά για έναν από τους τρεις…Στο Μόναχο οι Βαυαροί πάντα παραμονεύουν καθώς ονειρεύονται τον επόμενο διάδοχο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.