Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουν με τα μάτια τους οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Ο Λιονέλ Μέσι, χάρη στην αξιοθαύμαστη σταθερότητά του που συνδυάζεται με απαράμιλλη αποτελεσματικότητα, είναι ο «βασιλιάς» του ισπανικού πρωταθλήματος.
Ασχολούμενοι με τις 10 τελευταίες σεζόν της La Liga, τα ευρήματα πιστοποιούν πως ο «Ψύλλος» είναι…γιγάντιος. Από το 2010/11 μέχρι να τον φρενάρει ο κορωνοϊός, ο Αργεντινός έχει πετύχει σε 330 αναμετρήσεις, 350 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα και 137 ασίστ. Επομένως το όλον μας κάνει 487 περιπτώσεις στις οποίες έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε γκολ.
Εξίσου «διαστημικοί» οι αριθμοί του Κριστιάνο Ρονάλντο –έχει 2 σεζόν λιγότερες στην Ισπανία το διάστημα που μελετούμε σε σχέση με τον Μέσι- με 285 γκολ και 80 ασίστ σε 263 ματς ισπανικού πρωταθλήματος. Ο μέχρι πρότινος παρτενέρ του στους «Μπλάνκος», Καρίμ Μπενζεμά, έχει ένα κολακευτικό άθροισμα 230 (154 γκολ και 76 ασίστ), με τον Λουίς Σουάρες να έπεται (142 γκολ και 68 ασίστ αλλά σε 6 σεζόν) και τον Αντουάν Γκριεζμάν να κλείνει αυτό το…εύηχο ποδοσφαιρικά κουιντέτο με 142 γκολ και 47 ασίστ σε 10 σεζόν και μάλιστα με τρεις συλλόγους (Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα).
Η αντίθεση των δύο Γιγάντων της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου, αποτυπώνεται και στο πόδι: ο Μέσι έχει πετύχει με το αριστερό τα 293 από τα 350 γκολ του, ο Ρονάλντο με το δεξί τα 184 από τα 285 γκολ του. Ο Ίβηρας, χάρη στο απίθανο άλμα του, έχει βρει δίχτυα 49 φορές με το κεφάλι πρωτεύοντας στο σχετικό τομέα, με τον Αρίτς Αντούριθ να έχει 34.
Ο Μέσι δεν κάνει μόνο δύο δουλειές. Να πασάρει και να σκοράρει. Ντριμπλάρει κιόλας. Και με τη μέγιστη επιτυχία. Σε αυτές τις 10 σεζόν έχει επιχειρήσει 2.579 ντρίμπλες, έχοντας αφήσει πίσω του τον εκάστοτε αντίπαλο 1.482 φορές, δηλαδή 57,5%. Αρκετά μακριά από το ποσοστό του Κριστιάνο (42,27%) ενώ σε απόλυτους αριθμούς, δεύτερος στις…προσπεράσεις είναι ο Χιλιανός της Έιμπαρ, Φαμπιάν Ορεγιάνα, με θητεία και στις Γρανάδα, Θέλτα, Βαλένθια.
Όπως και να έχει, ο capitán της Μπαρτσελόνα έχει χαρακτηρίσει την τρέχουσα δεκαετία στην Ισπανία, οδηγώντας τους Καταλανούς στην πιο «χρυσή» περίοδο της ιστορίας τους.