Επτά αξέχαστες στιγμές του Ριμπερί στη Μπάγερν! (pic+video)

Από τους πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Η τρανή απόδειξη ότι με πολλή δουλειά, θα έρθει η δικαίωση.

Οι άνθρωποι της Μπάγερν πίστεψαν στην αξία του Φρανκ Ριμπερί και δεν δίστασαν να δώσουν 25 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία της Μαρσέιγ, για να τον αποκτήσουν το 2007. Κόντρα στα στοιχεία, που έδειχναν έναν παίκτη, που στα 24 χρόνια του, είχε δείξει ελάχιστη πρόοδο και είχε προλάβει να παίξει σε 6 ομάδες. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του ο σύλλογος της Βαυαρίας. 425 εμφανίσεις, 124 γκολ, 182 ασίστ και…μόλις 23 τρόπαια.

«Το κόσμημα» του γαλλικού ποδοσφαίρου όπως είχε πει κάποτε ο Ζινεντίν Ζιντάν. H καριέρα του Γάλλου ακραίου επιθετικού, συνδέθηκε απόλυτα με την Μπάγερν. Έζησε πολλές χαρές στα 12 χρόνια παρουσίας του στα γερμανικά γήπεδα, προσφέροντας απλόχερα, ειδικά στους φίλους της Μπάγεν, αξέχαστες στιγμές. Σαν τις επτά που ακολουθούν, οι οποίες σηματοδοτούν με μία γρήγορη ματιά, την καριέρα του. Καριέρα που θα μπορούσε άνετα να γίνει πετυχημένο φιλμ, με πόνο, θλίψη, αλλά και με χαρά και με αισιοδοξία.    

Το πρώτο του τέρμα  – 18 Αυγούστου 2007   
Σκόραρε γρήγορα με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Μόλις τη 2η αγωνιστική στο εντυπωσιακό 4-0 της Μπάγερν επί της Βέρντερ Βρέμης. Κοίταξε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Τιμ Βίζε στα μάτια από την άσπρη βούλα και πλάσαρε με άνεση στο κέντρο της εστίας. Σήκωσε όρθιους αρκετές φορές τους φίλους της Μπάγερν με τις περίτεχνες ενέργειες του και τον εντυπωσιακό έλεγχο της μπάλας. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε ένα αστέρι!

Το χτύπημα των «Robbery» – 29 August 2009
Αποτέλεσαν ένα απαράμιλλο ζευγάρι ακραίων επιθετικών για μία δεκαετία. Το μεγαλύτερο κομμάτι των επιτυχιών της η Μπάγερν το οφείλει στο δίδυμο, Ρόμπεν-Ριμπερί. Μόλις μία ημέρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, τον  Αύγουστο του 2009, ο Άριεν Ρόμπεν πέρασε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Βόλφσμπουργκ, στη θέση του Άλτιντοπ και λίγο αργότερα στο 63ο λεπτό επιστρατεύτηκε και ο Ριμπερί. Το σκορ εκείνη την ώρα ήταν στο εύθραυστο 1-0.

17 λεπτά αργότερα όλα είχαν τελειώσει. 3-0 νίκη για την ομάδα του Φαν Χάαλ, με 2 γκολ του Ρόμπεν, από ισάριθμες ασίστ του Ριμπερί. Σαν να έπαιζαν χρόνια μαζί! Η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο ήταν εντυπωσιακή από την πρώτη στιγμή και παρέμεινε έτσι ως το τέλος, που κατά διαβολική σύμπτωση αυτό το τέλος στην Μπάγερν, ήταν κοινό.

Στο 1:48 το απίθανο γκολ του Ριμπερί

Το καλύτερο γκολ – 18 Μαΐου 2013     
Αυτό το γκολ το έχει επιλέξει και ο ίδιος, ως το καλύτερο γκολ από τα 124 που πέτυχε με την Μπάγερν. Την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2012/13 αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Γκλάντμπαχ. Έχανε 3-2 στο ημίχρονο, με τον Ριμπερί να έχει σκοράρει ήδη μία φορά. Στο 53΄ο Λάμ έβγαλε τη σέντρα και με άπιαστο βολέ ο Ριμπερί πέτυχε ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα. Έξι λεπτά αργότερα ο Ρόμπεν έγραψε το τελικό 4-3 και με καλή ψυχολογία, μία εβδομάδα αργότερα, η Μπάγερν βρισκόταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία – 25 Μαΐου 2013    
Tελικός Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ. Το σκορ είναι 1-1 στον «εμφύλιο» με την Ντόρτμουντ και το ματς οδεύει προς παράταση. Ο Μπόατενγκ επιχείρησε μία βαθιά μπαλιά, Κοντρόλ και ασίστ με τακουνάκι του Ριμπερί για τον Ρόμπεν και 2-1. Η βαριά κούπα μετά από 12 χρόνια, ξανά στη Μπάγερν.

«Γλυκιά» εκδίκηση – 30 Αυγούστου 2013
«Man of the match», λίγους μήνες νωρίτερα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ριμπερί, οδήγησε τη Μπάγερν στον επόμενο τίτλο της. Ήταν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Κακές μνήμες. Αντίπαλος η Τσέλσι, από την οποία είχε χάσει ένα χρόνο νωρίτερα, μέσα στο «σπίτι» της, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την έναρξη της επανάληψης ο Ριμπερί ισοφάρισε σε 1-1, στο 120΄έγινε το 2-2 από τον Χάβι Μαρτίνεθ και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Ριμπερί ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση, ευστόχησε και στο τέλος η Μπάγερν κατέκτησε το τρόπαιο.

«Bicycle Goal» – 2 Απριλίου 2016  
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και στο λογότυπο της Μπουντεσλίγκα. Αντιδρώντας ενστικτωδώς σε απόκρουση του τερματοφύλακα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Χραντέτσκι σε σουτ συμπαίκτη του, ο Ριμπερί έκανε ένα «αεροπλανικό» κόλπο και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Όλο το Στάδιο παραληρούσε και ο Γάλλος πανηγύρισε με την ψυχή του αυτό το υπέροχο γκολ.

Η τελευταία δύσκολη ημέρα – 18 Μαΐου 2019  
Ο αποχαιρετισμός του Ρίμπερι δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλός. Την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2018/19, η Μπάγερν γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με νίκη 5-1 επί της Φρανκφούρτης. Ο Ριμπερί αντικαταστάθηκε στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Allianz Arena» στο 61ο λεπτό και κατάφερε να ευχαριστήσει την ομάδα του για όλα αυτά τα ωραία χρόνια που πέρασε μαζί της με ένα ακόμη «μαγικό» γκολ. Το «αντίο» ενός μαχητή της ζωής σε μία ομάδα που ποτέ δεν θα τον ξεχάσει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.