Mε δηλώσεις του στον Τύπο, ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, υποστήριξε, ότι ο Μάνουελ Νόιερ, γνωρίζει ότι έχει την πλήρη υποστήριξη του συλλόγου

Ο Νόιερ εξοργίστηκε, με τη διάρρευση πληροφοριών  σχετικά με το συμβόλαιο του, μία εξέλιξη που φάνηκε ότι αυξάνει τις πιθανότητες  να αποχωρήσει ο 34χρονος τερματοφύλακας μετά από 9 χρόνια από το σύλλογο.

Ωστόσο ο Σαλιχάμιτζιτς, ανέφερε ότι η κατάσταση έχει συζητηθεί εσωτερικά και ότι ο 92 φορές διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας, έχει τοποθετηθεί, παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε καμία λύση στη διαπραγμάτευση.
«Ο Μάνουελ ξέρει ότι τον εκτιμούμε πραγματικά», δήλωσε ο πρώην Βόσνιος διεθνής.

«Έπαιξα με τον Όλιβερ Καν. Ξέρω τη σημασία που έχει για μία ομάδα να διαθέτει έναν τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης. Ο Μανουέλ είναι τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Έχει μεγάλη αξία για το σύλλογό μας, οπότε ελπίζω ότι μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Αποσαφηνίσαμε τις απόψεις μας εσωτερικά και από τότε δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα άλλο, υποθέτω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».

Τα ανώτερα στελέχη της Μπάγερν πιστεύουν ότι η κατάσταση με τον Νόιερ είναι υπό έλεγχο, με τον επικεφαλής προπονητή Χάνσι Φλικ να λέει ότι θεωρεί τον τερματοφύλακα βασικό κομμάτι της ομάδας.

Είπε ο 55χρονος τεχνικός: «Ο Μάνουελ Νόιερ είναι σαφώς το Νο1, τίποτα δεν θα αλλάξει την επόμενη σεζόν. Ο Αλεξάντερ Νιούμπελ το ξέρει αυτό».

Στη Γερμανία ελπίζουν ότι η αγωνιστική δράση μπορεί να αρχίσει ξανά στις αρχές Μαΐου, αν και χωρίς θεατές στα γήπεδα, με τη χώρα να έχει προφανώς αντιμετωπίσει την κρίση υγείας πιο αποτελεσματικά από πολλούς από τους ευρωπαίους γείτονές της.