Χωρίς απόφαση και με το αδίκημα να έχει παραγραφεί, ολοκληρώθηκε η υπόθεση διαφθοράς, στην οποία ήταν κατηγορούμενος ο Φρανς Μπεκενμπάουερ.

Χωρίς απόφαση και με το αδίκημα να έχει παραγραφεί, ολοκληρώθηκε η υπόθεση διαφθοράς, στην οποία ήταν κατηγορούμενος ο Φρανς Μπεκενμπάουερ. Η δίκη που διεξάγονταν στην Ελβετία είχε διακοπεί, λόγω του κορωνοίού και πλέον το αδίκημα παραγράφηκε. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει πριν πέντε χρόνια, με τον παλαίμαχο παίκτη να κατηγορείται πως είχε εμπλακεί μαζί με άλλους τέσσερις στην υπόθεση διαφθοράς του παγκοσμίου κυπέλλου της 2006, το οποίο είχε διεξαχθεί στη Γερμανία.

Ο Μπεκενμπάουερ ήταν στην επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου και κατηγορήθηκε πως βρίσκονταν πίσω από δυο καταθέσεις ύψους 8,4 εκατομμυρίων λιρών προς τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, πρώην πλέον μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η Γερμανία είχε κερδίσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006, με 12-11 ψήφους έναντι της Νοτίου Αφρικής. Η παγκόσμια ομοσπονδία εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, για την εξέλιξη που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση, τονίζοντας: “Το γεγονός ότι η υπόθεση έκλεισε χωρίς αποτέλεσμα είναι ανησυχητικό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για το σύστημα δικαιοσύνης της Ελβετίας”.