Η Κολωνία επιβεβαίωσε ότι τρία μέλη του προσωπικού της εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Είναι ένα βαρύ πλήγμα για όσους ελπίζουν ότι η Μπουντεσλίγκα θα επαναρχίσει πριν από το τέλος Μαΐου. Η γερμανική ομάδα ανέφερε ότι ολόκληρη η ομάδα εξετάστηκε την Πέμπτη, μαζί με το προσωπικό και τους διοικούντες και τρία άτομα ήταν θετικά, χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα.
Η Κολωνία δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες των εμπλεκομένων, ούτε αν είναι παίκτες ή άτομα από το προσωπικό. Και οι τρεις έχουν πλέον εισέλθει σε περίοδο καραντίνας 14 ημερών στα σπίτια τους.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) και το Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (DFL) πρόκειται να παρουσιάσουν τα σχέδια επανεκκίνησης στους κυβερνητικούς αξιωματούχους την Τετάρτη (6 Μαΐου).
Οι αγώνες πιθανότατα θα συνεχιστούν αργότερα αυτόν τον μήνα κεκλεισμένων των θυρών και με στάδια χωρισμένα σε τρεις τομείς στους οποίους θα επιτρέπονται μόνο 100 άτομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Κολωνίας  Χορστ Χέλντ είπε: «Η υγεία των παικτών και του προσωπικού έχουν προτεραιότητα πάνω απ ‘όλα. Τα προηγούμενα μέτρα, καθώς και η στρατηγική των τακτικών τεστ, έχουν μπει ώστε να μπορούμε πλέον να προχωράμε με μεμονωμένες λύσεις».
Η προπόνηση στην Κολωνία συνεχίστηκε κανονικά «σύμφωνα με τα μέτρα υγιεινής και ελέγχου των λοιμώξεων που εφαρμόζονται από την 6η Απριλίου στην ομαδική προπόνηση».