Ο Ολυμπιακός έχει καιρό τώρα ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Όμως το έργο του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να καταφέρει, υπό αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να "ξεσκαρτάρει" ένα ρόστερ περίπου 50 (!) ποδοσφαιριστών. 

Ο Ολυμπιακός έχει καιρό τώρα ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Όμως το έργο του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να καταφέρει, υπό αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να “ξεσκαρτάρει” ένα ρόστερ περίπου 50 (!) ποδοσφαιριστών. 

Μπορεί ήδη να αναρωτιέστε πώς γίνεται να είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού τόσο μεγάλο, λογικό. Αν όμως σκεφτείτε τους δανεικούς που έχει σε άλλους συλλόγους η ομάδα του Πειραιά, θα καταλάβετε πως υπάρχουν παίκτες που είτε δεν το ξέρετε, είτε δεν τους θυμάστε. 

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει δύο 11άδες δανεικών. Όταν λέμε 11άδες, εννοούμε κανονικές, με τερματοφύλακα, αμυντικούς κτλ. 

Η πρώτη 11άδα μπορεί να έχει σύστημα 4-2-3-1, με τον δανεικό στη Νότιγχαμ Φόρεστ, Μάριο Σιαμπάνη κάτω από τα δοκάρια.

Στο ένα άκρο της άμυνας τον (αλήθεια πόσοι τον θυμάστε) δανεικό στην Όσεγεκ Ιγκόρ Σίλβα, στο άλλο άκρο της άμυνας τον Λεονάρντο Κούτρη που βρίσκεται στη Μαγιόρκα.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Σέρβος Μάρκοβιτς, που έχει δοθεί ως δανεικός στην ΑΕΛ και ο Γιασίν Μερία που δόθηκε στην Κασίμπασα. Πάμε στα δύο αμυντικά χαφ, το ένα ο Θανάσης Ανδρούτσος που αγωνίστηκε περίφημα με τη φανέλα του Ατρόμητου και δίπλα του ο Ιωάννης Κωστή από τη Νέα Σαλαμίνα.

Τριάδα μπροστά τους ο εξαιρετικός στην Βίλεμ Βρουσάι, ο Τσούμιτς που βγάζει μάτια με την Ραντνίσκι Νις και ο Κάιπερς από την Αζαξιό ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν. 

Στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο που φόρεσε τη φανέλα της Λαγανές. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για μία 11άδα που θα μπορούσε άνετα να σταθεί στην Super League. 

Από την άλλη υπάρχει άλλη μία 11άδα, από την οποία λείπει ο τερματοφύλακας, αλλά θα βάλουμε τον νεαρό Τζολάκη για να καλύψουμε το κενό. Στην άμυνα θα βάλουμε τους Νίκολιτς από την Μλάντοστ, ίσως πολλοί να μην έχουν καν στο μυαλό τους το όνομά του. 

Επίσης στην άμυνα ο Ευαγγέλου από τον Πανιώνιο, τον Φοντέ Καμαρά από την Γκαζαλέκ

και τον Μασούρα από την ΑΕΛ. Μπροστά, ο Σάλιακας από τη Λαμία και ο Κεϊτά από την Αζαξιό. Τριάδα (ειδικών συνθηκών αφού σχεδόν όλοι παίζουν φορ), θα βάλουμε στα άκρα Ντουρμισάι από την Άρη…

…τον Μανθάτη που αγωνίστηκε στην Ανόρθωση και Σολδάνο από Μπόκα Τζούνιορς και κορυφή τον Μάνο από τον ΟΦΗ. 

Είπαμε κάπως ανορθόδοξη 11άδα αλλά…11άδα που επίσης θα μπορούσε να σταθεί στο πρωτάθλημα.

Το θετικό για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι πως με την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχει δουλέψει έστω και λίγο κι έχει εικόνα γι’ αυτούς.

Μιλάμε για τους νέους και όχι τους Γκερέρο, Μεριά, Σολδάνο, ούτε καν για τους Μασούρα, Μάνο και Ανδρούτσο. 
Από όλους τους άλλους με τους μόνους που δεν έχει δουλέψει και δεν έχει εικόνα, είναι οι Τσούμιτς, Κωστή και Νίκολιτς. Με τα τρία αυτά παιδιά ο Μαρτίνς δεν έχει δουλέψει και η εικόνα που έχει είναι από την τηλεόραση. 

Για κάποιους από τους δανεικούς το μέλλον φαντάζει ήδη γνωστό και… μακριά από το Ρέντη, όπως για παράδειγμα ο Μεριά, ο Γκερέρο και ο Σολδάνο. Παίκτες που δύσκολα θα παραμείνουν στο ρόστερ. Για όλους τους άλλους θα υπάρξει περίοδος… κρίσεως για το κατά πόσο είναι σε θέση να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το έργο του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι εύκολο, καθώς θα πρέπει να περάσει από… κόσκινο 21 ποδοσφαιριστές, αλλά να… βγάλει άκρη και με εκείνους που είναι για να φύγουν απ’ αυτούς που είναι ήδη στην ομάδα, ενώ θα πρέπει να τσεκάρει και εκείνους που οι συνεργάτες του στον μεταγραφικό σχεδιασμό θα του προτείνουν.