Παναθηναϊκός: Έχασε 500.000 ευρώ από τα τροφεία του Νίνη

Η μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη από τον Παναθηναϊκό στην Πάρμα σήμανε έσοδο μισού εκατομμυρίου για τους πράσινους λόγω τροφείων. Χρήματα που όμως δε θα πάρει ποτέ. Διαβάστε το γιατί.

Το καλοκαιρι του 2012 ο Σωτήρης Νίνης που είχε εντυπωσιάσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του με τον Παναθηναϊκό, έπαιρνε μεταγραφή για την ιταλική Πάρμα. Αυτό αυτομάτως σήμαινε πως στο ταμείο του συλλόγου θα έμπαιναν 500.000 ευρώ, ποσό που όφειλε να πληρώσει η Πάρμα στο τριφύλλι ως τροφεία για τον νεαρό διεθνή μεσοεπιθετικό.

Το ποσό αυτό είχε εκδικαστεί από την πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά από διετή διαμάχη του Παναθηναϊκού με την Πάρμα, τον Αύγουστο του 2014. Η ιταλική ομάδα ωστόσο με την ονομασία Parma FC πτώχευσε τον Μάρτιο του 2015 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους ιδρύθηκε νέο σωματείο με την ονομασί Parma Calcio 1913 που ξεκίνησε την περιπέτειά του από την Serie D πριν αναρριχηθεί στη Serie A το 2018.
 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διεκδικεί τα χρήματα και από το νέο σωματείο, καθώς το 2019 ζήτησε να μεταφερθούν τα χρέη της Parma FC στην Parma Calcio 1913 που είχε το ίδιο σήμα, τα ίδια χρώματα και το ίδιο γήπεδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του SDNA, η FIFA λοιπόν ξεκίνησε νέα διαδικασία, από τον έλεγχο της οποίας ο πρόεδρος της πειθαρχικής επτροπής αποφάσισε πως η νεοσύστατη ομάδα δεν μπορεί να αποδειχθεί πως αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.
 

Η Parma FC ήταν άλλη ομάδα από την Parma Calcio 2013

Η διαφορετική ιδιοκτησία, η διαφορετική δομή, η διαφορετική Ακαδημία αλλά και το γεγονός ότι ξεκίνησε από την τέταρτη (ερασιτεχνική) κατηγορία την ιστορία της στο ποδόσφαιρο το 2015 συνηγορούν πως πρόκειται ουσιαστικά για μια διαφορετική ομάδα. Έτσι κανένα  χρέος της Parma FC δε μεταφέρθηκε στην Parma Calcio 2013, άρα ούτε και τα τροφεία του Νίνη.

Μένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το δίκιο του με έφεση στο CAS, δικαίωμα που διατηρεί για τρεις εβδομάδες μετά τη κοινοποίηση της απόφασης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.