Ντόρτμουντ – Σάλκε: Το ντέρμπι του Ρουρ έχει τις δικές του ιστορίες! (pic+video)

Με την Μπουντεσλίγκα έτοιμη να επιστρέφει το Σαββατοκύριακο μετά τη δίμηνη αναβολή λόγω του κορωνοϊού, η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη αντίπαλο της, τη Σάλκε.

Η αντιπαλότητα μεταξύ Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σάλκε είναι μια από τις πιο σκληρές αντιπαλότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και οι δύο ομάδες έχουν εξαιρετικά παθιασμένους και φανατικούς οπαδούς που θέλουν να έχουν την «κυριαρχία» στην περιοχή Ρουρ της Γερμανίας. Στο «Revierderby» υπάρχει μόνο ένα ερώτημα: Είσαι «Royal Blue» ή «Black-and-Yellow»;

Παρόλο που η Ντόρτμουντ φαίνεται να έχει το πάνω χέρι τα τελευταία χρόνια, η Σάλκε ήταν η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια του Ρουρ στα πρώτα χρόνια των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Η Σάλκε κέρδισε το πρώτο Revierderby την περίοδο 1924/25 και κυριάρχησε για τα επόμενα 18 χρόνια.

Μετά από μια μακρά αναμονή, ο Ντόρτμουντ κέρδισε τελικά το πρώτο της παιχνίδι απέναντι στη Σάλκε. Η νίκη με 3-2 στον τελικό της Westfalenliga την περίοδο1946-47 θεωρείται ως το σημείο καμπής στον αγώνα για την τοπική κυριαρχία, καθώς η Ντόρτμουντ έγινε η κυρίαρχη δύναμη της Δυτικής Γερμανίας.

Και οι δύο ομάδες ήταν ιδρυτικά μέλη της Μπουντεσλίγκα το 1963 και οι δύο εξασφάλισαν εντός έδρας νίκες, την πρώτη σεζόν. Μετά την πρώτη σεζόν, ο Ντόρτμουντ εμφανίστηκε ως κυρίαρχη δύναμη στο γερμανικό ποδόσφαιρο και κέρδισε τα περισσότερα ντέρμπι. Αλλά η Σάλκε επέστρεψε και απολάμβανε 12 συναντήσεις χωρίς να ηττηθεί, μεταξύ 1968 και 1977.

Το 1997 οι δύο πλευρές γιόρτασαν την ευρωπαϊκή τους δόξα. Η Σάλκε νίκησε τη Μίλαν για να φέρει στο σπίτι της το Κύπελλο UEFA και μια εβδομάδα αργότερα, η Ντόρτμουντ νίκησε τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League.

Ένα άλλο θαύμα συνέβη στο Revierderby όταν ο Γενς Λέμαν έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που σκόραρε σε ανοιχτό παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα, με το γκολ που πέτυχε για την Σάλκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1997. Όμως ο ήρωας του Σάλκε προσχώρησε αργότερα στο Ντόρτμουντ και κέρδισε μαζί της το πρωτάθλημα Γερμανίας.

Η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα περισσότερο από τη Σάλκε (8 έναντι 7). Βέβαια για να ξεπεράσει την Σάλκε, χρειάστηκε να καθίσει στον πάγκο της ο Γιούργκεν Κλοπ, που την βοήθησε να κερδίσει back-to-back τίτλους το 2011 και το 2012.

Η Σάλκε κέρδισε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 1958, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει κατακτήσει ακόμη την Μπουντεσλίγκα. Η Σάλκε ήταν κοντά στο τρόπαιο, τη σεζόν  2006-07, αλλά η Ντόρτμουντ κατέστρεψε τις ελπίδες της αφού τη νίκησε στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει το προβάδισμα σε ότι αφορά τις συνολικές νίκες στο μεταξύ τους ντέρμπι, με 34 έναντι 32 της Σάλκε. 30 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Έστω και με αυτές τις περίεργες συνθήκες με την απουσία κόσμου από το γήπεδο και με τη μακρά αποχή, το Revierderby είναι το ενδεδειγμένο παιχνίδι για να επαναρχίσει η Μπουντεσλίγκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.