Στο ποδόσφαιρο, αυτό που κάνει αγαπητό έναν ποδοσφαιριστή, εκτός από το ταλέντο του και την ικανότητά του σε όποια θέση αγωνίζεται είναι και το πόσο πιστός μένει στην ομάδα και στη φανέλα που φοράει, γεγονός ρομαντικό που έχει αρχίσει να φθίνει στην εποχή μας, λόγω των τεράστιων ποσών που κινούνται στο άθλημα.
Το Novasports.gr έψαξε και βρήκε τους μεγαλύτερους “προδότες” στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτούς που δεν δίστασαν να πάνε από το ένα “στρατόπεδο” στο άλλο και δοξάστηκαν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, από τους φιλάθλους και των δύο ή τριών συλλόγων που αγωνίστηκαν.
Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους – Μίλαν)
Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός έκανε “όνομα” στη “Μεγάλη Κυρία” από το 2010 αλλά μετά από επτά χρόνια αποφάσισε να μετακομίσει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Μίλαν, μεταγραφή η οποία δεν έπιασε και ύστερα από μόλις μία σεζόν επέστρεψε στο Τορίνο.
Αντρέα Πίρλο (Ίντερ, Γιουβέντους – Μίλαν)
Ο βιρτουόζος της μπάλας, Αντρέα Πίρλο πέρασε και από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ιταλίας. Η μεταγραφή του από την Ίντερ στη Μίλαν, το 2001 κόστισε 35 εκατομμύρια ευρώ ενώ ύστερα από δέκα χρόνια στο Μιλάνο μετακόμισε στο Τορίνο όπου έμεινε μία τετραετία.
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου)
Ο Πολωνός στράικερ μπορεί να έφτιαξε το όνομά του στην Μπάγερν Μονάχου ωστόσο πριν μετακομίσει στο Μόναχο πρόλαβε να αγωνιστεί μία τετραετία στην ομάδα του Ντόρτμουντ μετρώντας 131 ματς και 74 γκολ.
Ρομπέρτο Μπάτζιο (Γιουβέντους – Μίλαν – Ίντερ)
Ακόμα ένας Ιταλός, εκ των σπουδαιότερων στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, που πέρασε και από τις τρεις “μεγάλες”. Αρχή με Γιουβέντους για πέντε χρόνια (1990-1995), στη συνέχεια Μίλαν (1995-1997) και μία διετία στην Ίντερ (1998-2000). Με τη Γιουβέντους σαφώς πέτυχε σπουδαιότερα πράγματα με 141 συμμετοχές και 78 γκολ.
Κάρλος Τέβεζ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι)
Ένας εκ των κορυφαίων Αργεντινών επιθετικών που αγωνίστηκαν ποτέ στα αγγλικά γήπεδα. Βρέθηκε στο Νησί το 2006 και από το 2007 έως το 2009 αγωνίστηκε στους “κόκκινους διαβόλους” έχοντας 63 συμμετοχές και 19 γκολ. Στη συνέχεια μετακόμισε στην έτερη ομάδα του Μάντσεστερ με την οποία πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις έχοντας 113 συμμετοχές και 58 τέρματα.
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Γιουβέντους – Ίντερ – Μίλαν)
Σπουδαίος φουνταριστός και απειλή για κάθε άμυνα. Έχτισε τρομερό όνομα στην Ιταλία και άφησε εποχή και στην Ίντερ, κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μουρίνιο, και στη Μίλαν ενώ στη Γιουβέντους ήταν ακόμα “άγουρος” και δεν πρόλαβε να δείξει το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο.
Μάριο Γκέτσε (Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου)
Άλλος ένας που ακολούθησε τη διαδρομή του Λεβαντόφσκι. Ωστόσο, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να στεριώσει στην ομάδα του Μονάχου καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και επέστρεψε στην Μπορούσια που ήταν και το ποδοσφαιρικό του “λιμάνι”.
Ματς Χούμελς (Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου)
Τρομερή η ιστορία του Γερμανού κεντρικού αμυντικού. Μεγάλωσε στις ακαδημίες της Μπάγερν, μετακόμισε στο Ντόρτμουντ ως ελεύθερος, έχτισε όνομα και λίγα χρόνια αργότερα ξανά πίσω στο Μόναχο, αυτή τη φορά ως βασικός και αναντικατάστατος. Το 2019 επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Ντόρτουντ όπου και αγωνίζεται έως και τώρα.
Λουίς Φίγκο (Μπάτρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης)
Μία μεταγραφή που άφησε εποχή. Το μίσος των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα προς το πρόσωπο του Πορτογάλου όταν αποφάσισε να μετακομίσει στη Μαδρίτη ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει και αποτελεί σίγουρα έναν από τους μεγαλύτερους “προδότες” ποδοσφαιρικά.