Κύπελλο Ιταλίας: Στο θρόνο η Νάπολι!

Η Νάπολι κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας επικρατώντας 4-2 της Γιουβέντους στα πέναλτι.

Η Νάπολι μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας φάνηκε πιο έτοιμη για τη διαδικασία των πέναλτι και με σκορ 4-2, επικράτησε της Γιουβέντους για να πανηγυρίσει το έκτο κύπελλο στην ιστορία της! Oi Ναπολιτάνοι κατέκτησαν το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από το 2014, ενώ ο Τζενάρο Γκατούζο γεύτηκε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία σαν προπονητής.

Δεν εκμεταλλεύτηκε το ξεκίνημα η Γιούβε

Η Γιουβέντους ήταν ορμητική στο ξεκίνημα και είχε την πρώτη μεγάλη της φάση στο 5ο λεπτό. Ο Καγεχόν έκανε το λάθος έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ντιμπάλα κέρδισε τη μπάλα και βρήκε τον Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος με σουτ στην κίνηση, δοκίμασε τον Μέρετ, ο ποίος κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 20′ ο Μέρετ μπλόκαρε σε δύο χρόνους δυνατό σουτ του Μπεντανκούρ, ενώ στο 24′ απάντησε η Νάπολι. Ο Ινσίνιε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπουφόν!

Ο Μπουφόν δήλωσε παρών στο 41ο λεπτό, όταν απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Ντέμε, ενώ στο 42′ με εντυπωσιακό τρόπο σταμάτησε το σουτ εκτός περιοχής του Ινσίνιε.

Άντεξε και αντεπιτέθηκε η Νάπολι

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 60ο λεπτό. Ο Φαμπιάν Ρουίθ έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 64′ ο Μπονούτσι απείλησε τον Μέρετ χωρίς αποτέλεσμα!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 72′ με τον Μίλικ, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι αντί του Μέρτενς. Ο Πολωνός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες της Νάπολι απείλησαν στο 82′, όταν ο Μπουφόν μπλόκαρε την κεφαλιά του Πολιτάνο ενώ στο 84′ ο Ινσίνιε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, τα οποία κετελέστηκαν με την εξής σειρά:

Ο Μέρετ απέκρουσε το πέναλτι του Ντιμπάλα. 0-0

Ο Ινσίνιε έκανε το 1-0 για την Νάπολι.

Ο Ντανίλο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! 1-0 για τη Νάπολι.

Ο Πολιτάνο έκανε το 2-0 για τη Νάπολι.

Ο Μπονούτσι μείωσε σε 2-1 για τη Γιουβέντους.

Ο Μακσίμοβιτς σκόραρε για το 3-1 της Νάπολι.

Ο Ντε Λιχτ μείωσε σε 3-2 για τη Γιουβέντους.

Ο Μίλικ ευστόχησε και το τρόπαιο του Κυπέλλου Ιταλίας πήγε στη Νάπολι.

Τελικό σκορ 4-2 για τους παρτενοπέι.

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (81′ Χισάι), Φαμπιάν Ρουίθ (80′ Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88′ Ελμάς), Καγεχόν (66′ Πολιτάνο), Μέρτενς (67′ Μίλικ), Ινσίνιε

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κουαδράδο (85′ Ράμσεϊ), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (74′ Μπερναρντέσκι), Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (66′ Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.