Κάθε ομάδα στην Ευρώπη έχει πληγεί οικονομικά σοβαρά από τον κορωνοϊό και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση.

Κάθε ομάδα στην Ευρώπη έχει πληγεί οικονομικά σοβαρά από τον κορωνοϊό και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση.

Μέχρι στιγμής είναι μετρημένες στα δάκτυλα οι μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί ανά την Ευρώπη.
Μεταγραφές όπως του Τίμο Βέρνερ, του Λιρόϊ Σανέ και του Ακράφ Χακίμι.
Καμία δεν έχει ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα με ακριβά συμβόλαια, συνήθως πληρώνει ακόμη κι υπεραξίες στις μεταγραφές που πραγματοποιεί. Ή καλύτερα στις μεταγραφές που πραγματοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Μαδριλένοι σαφώς και θα κινηθούν φέτος στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να ενισχυθούν, αλλά η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι πρέπει να κάνουν και πωλήσεις.
Αυτό είναι απαραίτητο τόσο γιατί τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά όσο και για το ότι σαφώς και πρέπει να μπουν χρήματα στα ταμεία για να…βγουν στην συνέχεια.
Στην ουσία το διοικητικό συμβούλιο των «μερένχες» επιθυμεί να εξοικονομήσει το φετινό καλοκαίρι ένα ποσό που θα φτάνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Κι αυτό το ποσό θα προέλθει κυρίως από πωλήσεις παικτών.

Οι Γκάρεθ Μπέϊλ, Χάμες Ροντρίγκεζ, Μπραχίμ Ντίαζ, Ντάνι Σεμπάγιος και Μαριάνο Ντίαζ, είναι οι πλέον πιθανότεροι ν’ αποχαιρετήσουν το Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Όλοι τους πρωτίστως έχουν πέσει στη δυσμένεια του Ζινεντίν Ζιντάν και έχουν ελάχιστο ή άκρως περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.
Και οι ίδιοι λοιπόν θα θελήσουν να φύγουν ώστε να πάνε σε ομάδες στις οποίες στις οποίες αν μη τι άλλο θα έχουν χρόνο συμμετοχής.
Απ’ όλους μαζί η Ρεάλ προσδοκά ότι θα εισπράξει 200 εκατομμύρια ευρώ.

Βεβαίως αυτό από την μια μεριά είναι ευσεβής πόθος. Η Ρεάλ θέλει να πουλήσει και να εισπράξει αλλά θα πρέπει να βρεθούν και οι «ενδιαφερόμενοι» που θα πληρώσουν. 

Επίσης πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν τελικά και φυσικά πότε, θα επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες. Αν αυτό δεν γίνει, τότε το οικονομικό χάσμα θα βαθύνει.

Κι αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην γίνει καμία μεταγραφική κίνηση τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο.
Αν η επιστροφή του κόσμου γίνει τον Οκτώβριο τότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Για την ώρα πάντως η Ρεάλ έχει βάλει ταμπέλες πωλήσεις και η ίδια σχεδιάζει ένα ρόστερ 38 παικτών, με πρωτοκλασάτους αλλά και παίκτες της «Καστίγια».
Το μέλλον του κλαμπ σε κάθε περίπτωση ακροβατεί. Το μέλλον θα δείξει…