Στο τελευταίο ματς της καριέρας του ο Κλάουντιο Πισάρο δεν αγωνίστηκε. Ο προπονητής του Φλόριαν Κούφελντ ζήτησε συγνώμη που τον αφήσε στον πάγκο στην μάχη παραμονής.

Η Βέρντερ κατάφερε στο δεύτερο παιχνίδι με την Χάιντενχαϊμ να πάρει την ισοπαλία 2-2 και να παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα. Ήταν το τελευταίο ματς της καριέρας του σπουδαίου Περουβιανού φορ Κλάουντιο Πισάρο ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε. 

Για αυτό τον λόγο ο κόουτς Κούφελντ μετά το ματς απολογήθηκε στον Περουβιανό : “Μετά το ματς μιλήσαμε και του ζήτησα συγνώμη γιατί δεν μπορούσα να τον βάλω στο γήπεδο. Δυστυχώς, η κατάσταση και η ροή του αγώνα δεν βοήθησαν. Μου είπε πως δεν έχει καθόλου σημασία αυτό και σημασία είχε ότι μείναμε στην κατηγορία και με αποστόμωσε”.

Στα 41 του ο Πισάρο έκλεισε την σπουδαία καριέρα του χαμογελαστός και με την αγαπημένη του Βέρντερ Βρέμης να αποφεύγει τον υποβιβασμό. Στο τέλος του αγώνα αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του οι οποίοι τον “πέταξαν” ψηλά στους ουρανούς

Στην Γερμανία κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα ενώ σήκωσε και το Champions League. Έπαιξε σε 490 ματς της Μπουντεσλίγκα και σκόραρε 197 φορές. Πέρασε τέσσερις φορές στην καριέρα του από την Βέρντερ Βρέμης.

“Πριν τον αγώνα είδαμε ένα βιντεάκι με φάσεις από τις δεκαετίες του ’90, του ’00 και του ’10. Ίδιος παραμένει και πάντα χαμογελαστός. Έδωσε πολλά στον κόσμο και την ομάδα. Τον σέβομαι και του βγάζω το καπέλο. Όσα πέτυχε στην Μπουντεσλίγκα και την Βέρντερ είναι μοναδικά και χαίρομαι που σωθήκαμε στο τελευταίο του παιχνίδι. Ευχαριστούμε Κλάουντιο” πρόσθεσε ο Κούφελντ.