Η γαλλο-γερμανική κόντρα του ημιτελικού. Το θαύμα που κυνηγά η Λιόν και η αρνητική παράδοση που θέλει να σταματήσει η Μπάγερν

Λιον και Μπάγερν θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, όταν οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει πάλι σε ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-0 στη Γαλλία και χατ-τρικ του Όλιτς και με σκορ 1-0 στη Γερμανία και σκόρερ τον Ρόμπεν.

Αυτή θα είναι η 9η αναμέτρησή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τους Βαυαρούς με μετρούν 4 νίκες έναντι 2 των Γάλλων και άλλα δύο ματς να μη βγάζουν νικητή στα προηγούμενα οκτώ.

Για τη Λιόν α είναι η 30η αναμέτρηση απέναντι σε σύλλογο από τη Γερμανία με απολογισμό 12 νίκες, 11 ήττες και 6 ισοπαλίες. Εφέτος βρήκε στο δρόμο της τη Λειψία στη φάση των ομίλων με απολογισμό μια νίκη (2-0) και μια ισοπαλία (2-2).

Η Μπάγερν έπαιξε για τελευταία φορά απέναντι σε ομάδα από τη Γαλλία το 2017 όταν νίκησε 3-1 στην έδρα της την Παρί Σεν Ζερμέν και ηττήθηκε 3-0 στο Παρίσι.
Συνολικά είναι το 34ο ματς απέναντι σε Γάλλους για τον γερμανικό σύλλογο με απολογισμό μέχρι τώρα 18 νίκες, 10 ήττες και 5 ισοπαλίες.

Συνολικά 8 ομάδες από τη Γαλλία έχουν κατορθώσει να παίξουν σε ημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Λιόν νίκησε σε 8 από τα τελευταία 17 ματς απέναντι σε Γερμανούς.

Η Μπάγερν εμφανίζεται σε ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 12η φορά στην ιστορία της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα. Μοναδική ομάδα με περισσότερες παρουσίες σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης είναι η Ρεάλ παίζοντας ημιτελικό 13 φορές.

Οι Γερμανοί θέλουν να βάλουν τέλος σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό σερί που έχουν δημιουργήσει, αφού απέτυχαν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό στις τελευταίες 4 απόπειρες που έκαναν.