Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Λόταρ Ματέους, προειδοποίησε τη Μπάγερν, να είναι πιο προσεκτική απέναντι στην Παρί, στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Μετά την απίστευτη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με το ευρύ 8-2 στα προημιτελικά, η Μπάγερν είχε νευρικό ξεκίνημα στον χθεσινό ημιτελικό απέναντι στη Λυών, η οποία είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ντεπάι και με τον Εκαμπί (δοκάρι) να ανοίξει εκείνη το σκορ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και στη συνέχεια τα δύο γκολ του Γκνάμπρι και ένα του Λεβαντόφσκι, έδωσαν τελικά μία εύκολη πρόκριση στους Βαυαρούς. 

«Η Μπάγερν αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες απέναντι στη Λυών παρά με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα», δήλωσε την Πέμπτη ο πρώην μέσος της Μπάγερν και αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας. 

«Αν παίξει έτσι την Κυριακή, δεν θα κατακτήσει το Champions League ούτε θα ζήσει ως φαβορί. Η Παρί έχει περισσότερη ποιότητα από τη Μπαρτσελόνα και τη Λυών. Έχει επίσης αρκετούς παίκτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στους βασικούς χώρους».

Ήδη το αήττητο σερί της Μπάγερν έφτασε στους 21 αγώνες, ενώ σε 10 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πετύχει 42 τέρματα! Από αυτά τα 15 τα έχει πετύχει ο Λεβαντόφσκι και τα 9 ο Γκνάμπρι. Ωστόσο κατά διαστήματα αντιμετώπισε δυσκολίες αμυντικά και με αντιπάλους την Κυριακή, τους Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Ντι Μαρία, ο βαθμός δυσκολίας γίνεται πολύ μεγαλύτερος. 

«Στην επίθεση, εξακολουθεί να έχει μεγάλη ποιότητα, αλλά αμυντικά πρέπει να είναι πιο σταθερή», συνέχισε ο Ματέους. «Ίσως εναντίον της Παρί δεν πρέπει να αμύνεται τόσο ψηλά, γιατί τη γαλλική ομάδα θα χρησιμοποιήσει την ταχύτητα των Νεϊμάρ-Εμπαπέ».