Ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν, κλείνει μία ταραχώδη ποδοσφαιρικά και όχι μόνο, σεζόν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν «ψάχνει» χρόνια τώρα τη διάκριση και για να ακριβολογούμε, την κατάκτηση του τροπαίου και για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο κοντά στον στόχο. Τέσσερις προημιτελικοί και τίποτα παραπάνω.

 Δύσκολο το έργο της, απέναντι σε μια πιο έμπειρη από τελικούς, Μπάγερν. Ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερος για τους Παριζιάνους, αν αναλογιστούμε τι έχουν κάνει εφέτος οι Βαυαροί στη διοργάνωση.

Μετά τη νίκη 3-0 επί της Λυών στα ημιτελικά, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έγινε η πρώτη ομάδα που έχει επικρατήσει και στους δέκα πρώτους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το επίσημο σάιτ της Μπάγερν κοιτάζει πίσω και θυμάται τις 10 στιγμές, σε αυτή τη διαδρομή προς τον μεγάλο τελικό. 

ΒΗΜΑ 1ο  ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ
Από το ξεκίνημα της σεζόν η Μπάγερν μπήκε με ορμή. Εύκολο 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Μόναχο, με τα γκολ των Κομάν, Λεβαντόφσκι και Μίλερ. Ήταν μία καλή ποδοσφαιρική παράσταση, αλλά κανείς δεν «μυριζόταν» τι θα επακολουθήσει!

ΒΗΜΑ 2ο  ΤΟ ΣΟΟΥ ΓΚΝΑΜΠΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ
Δεν είχε σκοράρει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τότεναμ ήταν αυτή που πλήρωσε τη…νύφη. Τέσσερα γκολ , όλα στο δεύτερο ημίχρονο από τον Γκνάμπρι, στο εκκωφαντικό 7-2 μέσα στο Λονδίνο. Η Μπάγερν έδειξε ξεκάθαρα σε αυτό το παιχνίδι της προθέσεις της, για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. 

ΒΗΜΑ 3ο  Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΚΟΛΑ
Ο πρωταθλητής Ελλάδος στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ευρωπαϊκή ομάδα. Κομβικό το γκολ του Τολισό στο 75ο λεπτό που έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Νίκο Κόβατς, για να διαμορφώσει στο 79ο λεπτό ο Γκιλιέρμε το τελικό 2-3. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά δύο εβδομάδες αργότερα. Αυτή τη φορά στο Μόναχο.

ΒΗΜΑ 4ο  ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΦΛΙΚ
Ο Νίκο Κόβατς… μας τελείωσε και ο Χάνσι Φλικ πραγματοποίησε το ντεμπούτου στον πάγκο, απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Πάλι δυσκολεύτηκε η Μπάγερν, αλλά με δύο γκολ των Λεβαντόφσκι και Πέρισιτς, επικράτησε 2-0, εξασφαλίζοντας μετά από μόλις 4 ματς, την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για τη γερμανική ομάδα πραγματοποίησε το ντεμπούτου στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αλφόνσο Ντέιβις. 

ΒΗΜΑ 5ο  ΕΠΕΣΕ…ΤΑΡΙΦΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε από το ματς του Βελιγραδίου, είναι το φανταστικό ρεκόρ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μέσα σε 14 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, πέτυχε 4 τέρματα στο τελικό 6-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. 13 γκολ σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Καλά πάμε…

ΒΗΜΑ 6ο  ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ…
Ούτε η Τότεναμ μπόρεσε να κάνει κάτι απέναντι στους «δαιμονισμένους» Βαυαρούς. Νίκη με σκορ 3-1 για την ομάδα του Φλικ. Έξι νίκες με 24 τέρματα υπέρ και μόλις 5 κατά. Η καλύτερη εμφάνιση ομάδας, στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΒΗΜΑ 7ο  ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ»
Φαίνεται ότι τον εμπνέει η Αγγλία και το Λονδίνο. Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, ο Γκνάμπρι, «αφήνιασε» και πάλι. Μετά τα 4 γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην Τότεναμ, βρήκε στο δρόμο του μία άλλη Λονδρέζικη ομάδα και είπε να κάνει πάλι τα δικά του… Δύο γκολ μέσα σε 202 δευτερόλεπτα, τρίτο γκολ από τον Λεβαντόφσκι και το άνετο πέρασμα με 3-0 της Μπάγερν, έκανε τη ρεβάνς στο Μόναχο, μία απλή διεκπεραίωση. 

ΒΗΜΑ 8ο  «ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ…
Έπρεπε να περιμένει πολύ η Μπάγερν για να διεξαχθεί η ρεβάνς. Ξέσπασε η πανδημία, αλλά η φόρμα της παρέμεινε «εκθαμβωτικά» καλή. Στις 8 Αυγούστου το άδειο από οπαδούς γήπεδο, δεν πτόησε τους γηπεδούχους. Παρά το γεγονός ότι είχε περάσει πάνω από ένας μήνας από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι. Δυο γκολ ο Λεβαντόφσκι, από ένα Πέρισιτς και Τολισό, με συνοπτικές διαδικασίες, δεύτερη νίκη επί της ομάδας του Λάμπαρντ με σκορ 4-1. Έτοιμη για την τελική «μάχη» η Μπάγερν. Στο Final 8 της Λισαβόνας. \

ΒΗΜΑ 9ο  ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΥΔΗ… 
Το είπαμε πολλές φορές για να το εμπεδώσουμε. Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 8-2. Κανένα έλεος από την ομάδα του Φλικ… Μοιρασμένα πράγματα. Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τέσσερα στο δεύτερο, για το απίστευτο 8-2. Με έξι διαφορετικούς σκόρερ.  Μέχρι και ο Κοουτίνιο σκόραρε δις, απέναντι στην ομάδα στην οποία ανήκει. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο!

ΒΗΜΑ 10ο  ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΦΤΑΣΕ!
Η Λιόν ήταν το τελευταίο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει η Μπάγερν για να φτάσει στον 11ο τελικό στην ιστορία του συλλόγου. Στην αρχή τα…χρειάστηκε. Μεγάλες ευκαιρία με τον Ντεπάι και τον Κορνέ, δοκάρι με τον Εκαμπί για τους Γάλλους, αλλά το 1-0 από τον Γκνάμπρι, οδήγησε το ματς στα μέτρα της Μπάγερν. Νίκη με σκορ 3-0, με Γκνάμπρι (2 γκολ) και Λεβαντόφσκι να βάζουν και πάλι τη «σφραγίδα» τους.

15 γκολ στη διοργάνωση ο Λεβαντόφσκι, 9 ο Γκνάμπρι και η Μπάγερν στον τελικό, με στόχο το 6ο τρόπαιο και το ιστορικό 11 νίκες σε 11 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Καμία ομάδα δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα…