Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε της ΠΣΖ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ του Κομάν, πανηγυρίζοντας στη Λισαβόνα τον 6ο τίτλο της στη διοργάνωση.

Από την αρχή του αγώνα ήταν εμφανής η διάθεση της Μπάγερν να ασκήσει πίεση ψηλά, για να δυσκολέψει τη μεταφορά της μπάλας στους Νεϊμάρ, ντι Μαρία, Εμπαπέ.
Οι Παριζιάνοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, απέφυγαν τα λάθη και απείλησαν πρώτοι με τον Νεϊμάρ στο 18ο λεπτό. Εκεί όμως ο Μάνουελ Νόιερ λειτούργησε έξοχα και απέδειξε πόσο σημαντικός «κρίκος» είναι στην αλυσίδα των Βαυαρών. 
Η Μπάγερν είχε σπουδαία στιγμή με το Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι, όμως η μπάλα στο σουτ του Πολωνού κατέληξε στο δοκάρι. 

Η ομάδα του Τούχελ έφτασε ακόμη δύο φορές κοντά στο προβάδισμα με τους ντι Μαρία, Εμπαπέ, όμως ο Αργεντινός αστόχησε, ενώ ο Γάλλος νικήθηκε από το Νόιερ. 
Μπορεί οι Βαυαροί να είχαν στο πρώτο μέρος το ποσοστό κατοχής με το μέρος τους, (63%) ήταν όμως οι Γάλλοι που είχαν τις περισσότερες τελικές συνολικά και στην εστία 6(2)- 5(1). 

Το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε ευκαιρία στους επιθετικούς των δύο ομάδων. Το καθοριστικό σημείο όμως προέκυψε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς. Σε φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί και «τραγική ειρωνεία» ο Κίνγκσλι Κομάν που έμαθε ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της ΠΣΖ έδωσε το προβάδισμα στη Μπάγερν. 
Ο Γάλλος αξιοποίησε την ασίστ του Κίμιχ που είχε μοιράσει καθοριστικές πάσες τόσο στον προημιτελικό όσο και στον ημιτελικό 
Αυτό ήταν το 500ο γκολ των Βαυαρών στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης να είναι οι μοναδικές με περισσότερα στη διοργάνωση.

Η ΠΣΖ αναζήτησε την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει συνέχεια στο σερί σκοραρίσματος στη διοργάνωση που κρατούσε 34 ματς από τον Απρίλιο του 2016 και η Μπάγερν πανηγύρισε την κατάκτηση του 6ου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της και πρώτου μετά από επτά χρόνια. Έχει πλέον όσα και η Λίβερπουλ, κι είναι πίσω μόνο από τα επτά της Μίλαν και τα δεκατρία της Ρεάλ Μαδρίτης

ΠΣΖ: Νάβας – Κέχρερ, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ (80’ Κουρζαβά)  – Μαρκίνιος, Ερέρα (72’ Ντράξλερ), Παρέδες (65’ Παρέδες) – ντι Μαρία, Εμπαπέ, Νεϊμάρ
Μπάγερν Μ.: Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ (25’ Σούλε), Αλάμπα, Ντέιβις – Γκορέτσκα, Αλκάνταρα (86’ Τολισό) – Μίλερ, Γκνάμπρι (68’ Κουτίνιο), Κομάν (68’ Πέρισιτς) – Λεβαντόφσκι 

Τα highlights του τελικού: