ΠΑΟΚ: Η εκπληκτική ιστορία του Φερέιρα με τον Ζέσους

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Μπενφίκα και ο Αμπέλ Φερέιρα τον συμπατριώτη του, Ζόρζε Ζέσους-Με αυτόν αντίπαλο σε παιχνίδια της Μπράγκα με τη Σπόρτινγκ άρχισε την καριέρα του

Η κλήρωση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έφερε αντιμέτωπους τον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα. Και στη μάχη των πάγκων, δύο συμπατριώτες. 

Από τη μια πλευρά ο 42χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα και από την άλλη, ο 66χρονος προπονητής της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φερέιρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ζέσους. Δεν είναι προφανώς και η πρώτη φορά που ο Φερέιρα θα τεθεί αντιμέτωπος, ως προπονητής, με την Μπενφίκα

Στο πλαίσιο της προϊστορίας αυτών των αναμετρήσεων έρχεται μια εκπληκτική ιστορία από τη σεζόν 2016-2017. 

Ντεμπούτο Φερέιρα απέναντι στον Ζέσους

Ο Φερέιρα τη σεζόν 2016-2017 είναι προπονητής στην Μπράγκα Β’. Στην πρώτη ομάδα, η σεζόν αρχίζει με προπονητή τον Ζοσέ Πεσέιρο.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 λύνεται η συνεργασία. Μέχρι να έρθει ο επόμενος τεχνικός, ο Αμπέλ Φερέιρα “ανεβαίνει” στην πρώτη ομάδα ως υπηρεσιακός τεχνικός

Το αμέσως επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι για την Μπράγκα είναι στις 18 Δεκεμβρίου, εκτός έδρας για την 14η αγωνιστική, με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Προπονητής είναι ο Ζέρζε Ζέσους. 

Νίκη μετά από επτά χρόνια

Ο Αμπέλ Φερέιρα κάνει ντεμπούτο στην προπονητική του καριέρα απέναντι στον Ζέσους. Η Μπράγκα με γκολ του Εντουάρντο (μέχρι πρότινος, τούτο το καλοκαίρι, είχε ακουστεί για τον ΠΑΟΚ) παίρνει μια σπουδαία νίκη με 1-0

Ήταν η πρώτη φορά –μετά από επτά χρόνια– που η Μπράγκα κερδίζει εκτός έδρας τη Σπόρτινγκ. Για τον σύλλογο και προφανώς για τον Φερέιρα είναι μια σπουδαία επιτυχία που την πέτυχε 4 μέρες πριν τα 38ά γενέθλιά του καθώς είναι γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου 1978.

Ο Φερέιρα ξαναγυρίζει στην Μπράγκα Β’

Η Μπράγκα στο μεταξύ έρχεται σε συμφωνία με τον Χόρχε Σιμάο και αναλαμβάνει αυτός την πρώτη ομάδα. Ο Φερέιρα επιστρέφει στην Β’ ομάδα.

Ο Σιμάο πάντως δεν θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Η συνεργασία μαζί του λύνεται στις 23 Απριλίου 2017 και ο Φερέιρα πηγαίνει και πάλι στην Α’ ομάδα.

Και ποιο είναι το επόμενο παιχνίδι; Η σύμπτωση είναι εκπληκτική.

Είναι πάλι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και είναι πάλι αντίπαλος ο Ζέσους. Αυτή τη φορά η Σπόρτιγκ νικά, στην έδρα της Μπράγκα, με 3-2 σε ένα παιχνίδι πάντως που η Μπράγκα προηγήθηκε με 1-0, έχασε και πέναλτι για το 2-0 και ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 1-0. 

Ο Φερέιρα συνεχίζει ως πρώτος

Εκείνη η σεζόν (2016-2017) για την Μπράγκα κλείνει με τον Φερέιρα προπονητή στα 4 εναπομείναντα παιχνίδια.

Συνολικά έχει 5 παιχνίδια (μαζί με το πρώτο, του Δεκέμβρη) και τα δύο παιχνίδια στην αρχή της καριέρας του είναι με αντίπαλο τον Ζέσους. Οι δύο επόμενες σεζόν για την Μπράγκα (2017-2018 και 2018-2019) είναι με τον Αμπέλ Φερέιρα ως πρώτο προπονητή. Και μετά ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. 

Τέσσερα παιχνίδια κόντρα στον Ζέσους

Ο Φερέιρα τη σεζόν 2017-2018 θα παίξει άλλα δύο παιχνίδια (μία νίκη και μία μία ισοπαλία) με αντίπαλο τον Ζέσους, πάντα με τον Ζέσους προπονητή της Σπόρτινγκ. Δεν τον αντιμετώπισε ποτέ ως προπονητή της Μπενφίκα. Τώρα, θα είναι η πρώτη φορά. 

Ο Φερέιρα απέναντι στον Ζέσους μετράει, συνολικά, δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Με αντίπαλο την Μπενφίκα 

Ο Φερέιρα έπαιξε (ως προπονητής της Μπράγκα) πέντε φορές απέναντι στην Μπενφίκα. Οι τέσσερις ήταν για το Πρωτάθλημα και η μία για το Κύπελλο.

Από τα πέντε παιχνίδια, στα 4 στον πάγκο της Μπενφίκα ήταν ο Ρούι Βιτόρια.

Και σε ένα, αντίπαλος του Φερέιρα ήταν ο Μπρούνο Λάγκε. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια, η Μπενφίκα νίκησε σε τέσσερα και ένα έληξε ισόπαλο. 

Αρχισε η ανάλυση 

Το βέβαιο είναι ότι ο Φερέιρα γνωρίζει πολύ καλά την Μπενφίκα. Και τον Ζέσους. Η ανάλυση της πορτογαλικής ομάδας έχει ήδη αρχίσει με τους συνεργάτες του Πορτογάλου τεχνικού να έχουν ήδη συγκεντρώσει (χωρίς να περιμένουν την κλήρωση, είχε γίνει και με τους τρεις υποψήφιους αντιπάλους του ΠΑΟΚ) τα πρώτα στοιχεία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.