Το γκολ του Βέρνερ δεν ήταν αρκετό για τους Γερμανούς ούτως ώστε να καταβάλουν την Ισπανία, η οποία στην τελευταία φάση ισοφάρισε με τον Γκαγιά, ενώ η Ουκρανία με δύο πανέμορφα γκολ επικράτησε 2-1 της Ελβετίας.

Γερμανία-Ισπανία 1-1

Μέχρι το 20ο λεπτό, οι Γερμανοί πίεσαν ψηλά, επέβαλαν το ρυθμό τους, είχαν καλές στιγμές με τους Κέρερ (11’) και Ντράξλερ (14’),  απείλησαν σοβαρά με σουτ του Σανέ στο 18’, το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα. 

Από εκεί και πέρα η «ρόχα» βελτίωσε την αγωνιστική εικόνα της, πήρε την μπάλα στα πόδια της, απείλησε με τον Ροδρίγο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο δεν είχε γκολ, με τους Γερμανούς να στηρίζονται στην ταχύτητα του Σανέ και του Βέρνερ. 

Στο 51’ η ομάδα του Λεβ χόρεψε την άμυνα των Ισπανών, ο Γκιουντογκάν με μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Γκόζενς αμαρκάριστο, ο άσος της Αταλάντα σέντραρε με τον Βέρνερ να δείχνει πως θα ορίσει τη μοίρα του παιχνιδιού, σκοράροντας στο γήπεδο της παλιάς ομάδας του, αφού εκκίνησε την καριέρα του από τη Στουτγκάρδη, προτού βρεθεί στη Λειψία και τώρα στην Τσέλσι.

Μάλιστα, σε μετάβαση του Σανέ στο 61’ ο Βέρνερ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά δεν βρήκε εστία, με τους Ισπανούς χάνουν ευκαιρία με τον Τιάγκο Αλκάνταρα στο 70’.

Τελικώς οι Ισπανοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με γκολ του Γκαγιά στις…καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και πιο συγκεκριμένα στο 90+5’!

Γερμανία: Τραπ, Κέρερ, Ζούλε, Ρούντιγκερ, Γκόζενς, Τζαν, Κρόος, Ντράξλερ, Γκιουντογκάν (74’ Σερντάρ), Σανέ (63’ Γκίντερ), Βέρνερ (90+1’ Κοχ)

Προπονητής: Γιόαχιμ Λεβ

Ισπανία: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Ράμος, Τόρες, Γκαγιά, Ρουίθ (80’ Όσκαρ), Μπουσκέτς (57’ Μερίνο), Τιάγκο Αλκάνταρα, Νάβας (46’ Φατί), Ροδρίγο, Τόρες

Προπονητής: Λουίς Ενρίκε    

Ουκρανία-Ελβετία 2-1

Οι Ουκρανοί συναντήθηκαν πρώτοι με τα δίχτυα στην αναμέτρηση με την Ελβετία στο Λβιβ, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της League Α του Nations League. Στο 14’ οι γηπεδούχοι βρήκαν το κενό από τη δεξιά πλευρά, ο Τίμτσικ κινήθηκε στην πλάτη της ελβετικής άμυνας, ο Ζόμερ είχε την πρώτη απάντηση, ωστόσο στην επαναφορά ο Τίμτσικ μοίρασε ψύχραιμα στον Γιαρμολένκο, ο οποίος με περίφημο τακουνάκι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Αντρίι Σεφτσένκο.

Οι Ελβετοί αντέδρασαν στο προβάδισμα των Ουκρανών με τον Γιαρμολένκο, προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο, με τον Σεφέροβιτς στο 41’ να βρίσκει χώρο και να εκτελεί με δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με «προίκα» το 1-1. 

Όμως την τελευταία λέξη και μάλιστα…πανέμορφη την είπε ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος έδειξε την ποδοσφαιρική αρτιότητά του, καθώς στο 68’ με περίφημο «σκάψιμο» νίκησε τον Ζόμερ για να δώσει εκ νέου προβάδισμα και τελικώς το τρίποντο στην ομάδα του Σεφτσένκο.

Tην προσεχή Κυριακή (6/9) η Ισπανία φιλοξενεί την Ουκρανία στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» της Μαδρίτης και η Ελβετία τη Γερμανία στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ της Βασιλείας.

Ουκρανία: Πιατόφ, Τίμτσικ, Κριβτσόφ, Ματβιένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Στεπανένκο, Μαλινόφσκι, Γιαρμολένκο, Ζιντσένκο, Κονοπλιάνκα (54’ Γιάρεμτσουκ), Μοράες

Προπονητής: Αντρίι Σεφτσένκο

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροδρίγες, Τσούμπερ (46’ Στέφεν), Εμπολό, Σο (82’ Έμπισερ), Τσάκα, Βάργας (73’ Αγέτι), Σεφέροβιτς

Προπονητής: Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς